21.10. Köyhyyttä kokeneet ja päättäjät samassa pöydässä

Millaista on olla köyhä, pienituloinen, työtön? Tätä todellisuutta jaetaan päättäjille ja yhdessä etsitään ongelmiin myös ratkaisuja kansallisessa köyhyyttä kokeneiden kuulemistapahtumassa. Se järjestetään 21.10.2020 klo 10 – 12. Tilaisuus pidetään kirkkohallituksen auditoriossa, Eteläranta 8, 00131 Helsinki.

Köyhyyttä kokeneiden ja päättäjien tämänmuotoinen tapaaminen järjestettiin ensimmäistä kertaa viime syksynä 12. marraskuuta. Köyhyyttä kokeneet suunnittelivat ja toteuttivat tapahtuman suurimmaksi osaksi vapaaehtoistyönä.

Myös tämän vuoden tilaisuutta varten kootaan köyhyyttä kokeneiden kokemuksia ja tarinoita. Jos haluat kertoa kokemuksesi anonyymisti tai tilaisuudessa, ilmoita yhteystietosi Leena Valkoselle Työttömien Keskusjärjestöön leena.valkonen@tyottomat.fi. Saat tapahtumasta lisätietoa.

Tilaisuuden järjestävät Suomen köyhyyden vastainen verkosto EAPN-Fin ja sen Kansalaistoimintaryhmä, Kuka kuuntelee köyhää -verkosto sekä Työttömien Keskusjärjestö ry.

Tilaisuuden yksityiskohtainen ohjelma julkaistaan elokuussa.

Köyhyyttä kokeneiden näkemykset tärkeitä sosiaaliturvan uudistamisessa

Viime syksynä yksitoista kansanedustajaa tai heidän avustajaansa otti haasteen vastaan ja tuli keskustelemaan köyhyydestä ja syrjäytymisestä köyhyyttä kokeneiden ihmisten tarinoiden pohjalta. Tilaisuudessa kävi selväksi, että tällaisia tapaamisia tarvitaan muun muassa sosiaaliturvan uudistamistyössä.

Palvelu- ja etuusjärjestelmä on köyhyyttä kokeneiden mukaan erittäin monimutkainen ja pirstaleinen. Kansanedustajat eivät välttämättä tunne kovin hyvin kansalaisten arkea sen keskellä.

Kuvassa viime vuoden tapahtumassa Hani Forsell (vas.) ja kansanedustaja Outi Alanko-Kahiluoto.