Asunnottomien yö YK:n kansainvälisenä päivänä köyhyyden poistamiseksi 17.10.2016

YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi vietetään vuosittain 17. lokakuuta. YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelma, Agenda2030, hyväksyttiin viime vuonna. Toimintaohjelman kautta myös Suomi on sitoutunut tavoitteeseen puolittaa köyhyys vuoteen 2030 mennessä. 17.10. on järjestöillä ja muilla toimijoilla mahdollisuus muistuttaa tarvittavista toimista tuon tavoitteen saavuttamiseksi.

Asunnottomuus ja köyhyys liittyvät toisiinsa

Asumisen hinta on yksi suurimmista kaupunkiköyhyyden aiheuttajista. Asumisen kalleus aiheuttaa myös asunnottomuutta. Suomessa YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi on vietetty vuodesta 2002 lähtien Asunnottomien yön merkeissä. Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Asunnottomien yön kansalaisliikkeen järjestämiä tapahtumia on järjestetty vuosittain vähintään 20 paikkakunnalla, mikä tekee siitä yhden suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista mielenilmauksista.

Lähde mukaan järjestämään toimintaa 17.10.!

Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin kutsuu kansalaisia ja sosiaali- ja terveysalan järjestöjä järjestämään toimintaa ja tapahtumia päivän aikana. Lisätietoa Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen toiminnasta löytyy verkkosivuilta www.asunnottomienyo.fi. Sivuille kootaan tiedot ympäri Suomen järjestettävistä tapahtumista ja niitä mainostetaan myös kansalaisliikkeen viestintäkanavissa. Sivuilta saa käyttöönsä myös Asunnottomien yön logon.

Lisätietoja:

Asunnottomien yö -kansalaisliike
www.asunnottomienyo.fi
www.facebook.com/asunnottomienyo
www.twitter.com/asunnottomienyo

Vailla vakinaista asuntoa (Vva) ry, www.vvary.fi
Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin, www.eapn.fi