EAPN-Finin omia julkaisuja

Köyhyysvahti – Suomen köyhyysraportti 2017. (Jiri Sironen ja Anna Järvinen toim., EAPN-Fin 2017)

Köyhyys – Syitä ja seurauksia (Niko Eskelinen ja Sironen toim. EAPN-Fin 2017)

Kunnioittavasti köyhyydestä – Opas köyhyydestä kirjoittamiseen (Erja Saarinen toim. EAPN-Fin 2017)

European Minimum Income Network – Suomen maaraportti (Niko Eskelinen ja Jaakko Kiilunen, EAPN-Fin 2014)

Köyhyyden syitä ja seurauksia, toim. Jiri Sironen & Ulla Saastamoinen (EAPN-Fin 2014)

Juha Mikkonen: Syrjäytyä vai selviytyä –  Nuorten pienituloisuuden syitä seurauksia ja arjen selviytymiskeinoja (EAPN-Fin 2012)

Birgitta Gran: Niin paljon kuin jaksan, kirjoituksia arjesta (EAPN-Fin / Sosiaali- ja terveysturvan keskusliitto ry 2001)
– Niin paljon kuin jaksan – kirjotuksia arjesta on kokoelma tarinoita, jotka kertovat elämästä laman jälkeisessä Suomessa vuosituhannen vaihteessa. Vuoden 2000 aikana kertyi noin 500 elämäntarinaa arjen kokemuksista, toiveista, peloista ja unelmista. Kirjaan on valikoitu kertomuksia työttömien ja työssäkäyvien, yksinäisten, sairaiden, vammaisten ja terveiden sekä lapsiperheiden, nuorten ja vanhusten elämän iloista ja suruista, onnesta ja epätoivosta. Kirja perustuu kansainväliseen Vihkonen 2000-hankkeeseen, jonka Suomessa toteutti Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin. Tarkoituksena oli nostaa niiden kansalaisten mielipiteet ja kokemukset esille, jotka harvoin otetaan huomioon. Kirja tuo koskettavalla tavalla nämä hiljaiset äänet kuuluviin ja raportoi hankkeen toteuttamista Suomessa. Kirja on kansalaisten puheenvuoro elävästä ja aidosta elämästä tilastojen ja aikakauslehtien kiiltokuvien takaa.

Lisäksi EAPN-Fin julkaisee vuosittain sosiaaliturvan tarkistuslistaa.

Tutustu myös Euroopan EAPN:n julkaisuihin