Ehdokkaita Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen saajaksi voi esittää koko vuoden

Viime aikoina on keskusteltu paljon köyhyydestä muun muassa työttömiin kohdistuvan aktiivimallin vuoksi. Jos eteen osuu lehtijuttu, verkkojulkaisu tai tv- tai radio-ohjelma, jossa köyhyyttä on käsitelty sosiaalisia ja taloudellisia syitä analysoiden ja köyhyyttä kokeneita kunnioittaen, juttu kannattaa lähettää saman tien ehdolle Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen saajaksi. Vuoden 2018 kilpailun materiaalin tulee olla julkaistu ajalla 1.11.2017–31.10.2018 suomalaisessa mediassa.

Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin jakaa vuosittain Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen journalisteille, jotka ovat tehneet juttuja kunnioittavasti sekä taloudellisia että sosiaalisia syitä analysoiden köyhyydestä ja köyhyyttä kokeneiden elämästä. Tällä halutaan tukea ja tuoda esille tahoja, jotka tekevät laadukasta journalismia köyhyydestä.

Tunnustus on myös köyhyyttä kokeneille ihmisille mahdollisuus tuoda esiin mielipiteensä siitä, miten media kuvaa heidän todellisuuttaan – tunnustuksen saajat valitsee köyhyyttä kokeneista henkilöistä koostuva raati.

Tunnustus jaettiin viime marraskuussa toista kertaa. Jani Kaaron blogi Paraneeko köyhyys rahalla? oli yksimielisesti Kunnioittavasti köyhyydestä -raadin suosikki. Kunniamaininnan saivat Anu Silfverbergin Long Play-verkkojulkaisun juttu Onko työttömiä olemassa?. Juttu analysoi yhä yleisempää ilmiötä, jossa kielellä rakennetaan yhteiskunnallista huijausta. Laura Pörstin kirjoittama ja Sirpa Päivisen kuvaama Kirkko ja Kaupunki -lehden juttu Työttömyys ajoi Martin-Eric Racinen köyhyysloukkuun” sai raadilta toisen kunniamaininnan.

Miten kilpailuun voi osallistua?

Kilpailuun voivat ilmoittaa töitä sekä journalistit itse, että kuka tahansa muukin. Kirjoitukset, kuvat tai ohjelmat voivat olla niin lehdistä, radiosta, televisiosta kuin verkkomediastakin.

Tunnustus annetaan tietylle artikkelille tai ohjelmalle. Myös juttujen kuvat huomioidaan kilpailussa. Materiaalin on oltava perillä 2.11.2018 klo 12 mennessä.

Lähetä ehdokkaasi sähköpostilla osoitteeseen eapn(at) soste.fi tai postitse osoitteeseen:

SOSTE/EAPN-Fin
Yliopistonkatu 5
00100 Helsinki

Tunnustuksen saajat julkistetaan marraskuussa 2018. Lisätietoa tunnustuksesta täältä.