#EUPovertyFree – EAPN kampanjoi eurovaaleissa köyhyyden vähentämisen puolesta

EAPN Euroopan eurovaalikampanja avattiin 12. helmikuuta. Sen jäsenverkostojen ja myös niiden jäsenten toivotaan jakavan kampanjan sisältöjä.

EAPN-verkosto ajaa talouspolitiikkaa, joka edistää ihmisoikeuksia, puuttuu köyhyyteen ja eriarvoisuuteen ja takaa kansalaisten hyvinvoinnin. Se kampanjoi sellaisten sosiaaliturvajärjestelmien puolesta, jotka takaavat ihmisarvoisen elämän kaikille.

Verkosto korostaa, että nyt tarvitaan enemmän tekoja ja vaikutuksia eikä vain sanallisia sitoumuksia hyviin päämääriin. Se painottaa myös demokratiaa ja osallisuutta: Eurooppa on yhtä kuin sen ihmiset.

Kampanjasivusto ja sitoumus ehdokkaille

EAPN Euroopalla on kampanjasivusto EUpovertyfree.eu

Verkoston jäsenet keräävät eri maissa europarlamenttiehdokkaiden lupauksia sitoutua verkoston ajamiin päämääriin.

Sitoumuksen voi allekirjoittaa sekä katsoa ketkän ehdokkaat sen ovat allekirjoittaneet kampanjan sivultaosoitteesta www.eupovertyfree.eu/commitments

EAPN-Fin on kääntänyt kampanjan keskeiset sisällöt ja sitoumuslomakkeen suomeksi.

EAPN Euroopan verkoston toimintaa voi seurata facebookissa ja twitterissä @EAPNEurope.

Vaalit Suomessa 26.5.

Euroopan parlamenttivaalit pidetään Suomessa 26. toukokuuta. Uusi verkkosivusto www.eurovaalit.eu sisältää tietoa vaaleista EU:n 24:llä virallisella kielellä.

Sivuilla kerrotaan myös Euroopan parlamentin Tällä kertaa äänestän –vaaliviestintäkampanjasta. Sen kautta voi osallistua keskusteluun EU:sta ja järjestää tapahtumia tärkeinä pitämistään aiheista. Kampanja on poliittisesti ja ideologisesti sitoutumaton, ja sen tavoite on edistää äänestysaktiivisuutta toukokuun vaaleissa.

Uusia EU-tiedon lähteitä

EU-tietoa löytyy uudella Euroopan parlamentin Citizens’ App -sovelluksella. Tietoa voi hakea joko alueen tai aihepiirin perusteella. Myös siitä saa selvyyttä, miten eri alueilla ja eri aiheissa on edistytty.

Sovelluksen kautta voi tarkastella Näin EU toimii hyväkseni -nettisivuja, joilla esitellään, miten EU käytännössä vaikuttaa kansalaisten elämään paikallisesti ympäri Eurooppaa.

Ylen erikoisartikkeli Pimeyden ytimessä avaa monipuolisesti Euroopan parlamentin toimintaa. Sen voi lukea, kuunnella tai katsoa kuvakertomuksena.

EU-vaikuttamiseen taas opastaa Fingon opas Euroopan unioni – vaikuttamisen paikka.

Erja Saarinen