Köyhyysvahti 2020 raportin kansi

Köyhyyttä kokeneiden ihmisten näkemyksiä kaivataan EAPN-Finin Köyhyysvahtiin

Suomen köyhyyden vastainen verkosto tekee joka vuosi köyhyysraportin, Suomen Köyhyysvahdin. Se sisältää uusimpia köyhyyttä koskevia tilastoja, mutta keskeisiä ovat köyhyyttä kokeneiden ihmisten kokemukset ja näkemykset. Niitä kaivataan nyt tämän vuoden raporttiin.

EAPN-Fin tekee parhaillaan tämän vuoden Köyhyysvahtia. Tänä vuonna raporttiin kootaan toista kertaa myös tietoja koronapandemian vaikutuksista köyhyyteen, eriarvoisuuteen ja köyhyyttä kokevien ihmisten elämään.

Kerro, miten köyhyys ja pienituloisuus vaikuttavat omaan ja perheesi elämään ihan konkreettisesti nyt, mutta myös ajatuksiisi tulevaisuudesta. Onko koronapandemia vaikeuttanut tilannetta? Entä mitä köyhyyden vähentämiseksi ja lievittämiseksi pitäisi tehdä? Millaisia ratkaisuehdotuksia sinulla on? Tekstin ei tarvitse olla pitkä, aivan yksittäiset havainnot, kokemukset tai ratkaisuehdotukset ovat tervetulleita.

Lähetä ajatuksiasi EAPN-Fin verkoston kansalaistoiminnan koordinaattoreille Jaana Saikkoselle tai Anne Tynille tai verkoston sihteerille Erja Saariselle viimeistään elokuun alkuun mennessä. Asioita voi tuoda esille myös EAPN-Finin facebook-sivulla.

Köyhyysvahti-raportteja tehdään Euroopan köyhyyden vastaisen verkoston, EAPN:n jäsenverkostoissa 32 Euroopan maassa ja Euroopan tasolla asian parissa toimivissa järjestöissä. Syksyllä eri maiden ja järjestöjen raporteista kootaan yhteinen eurooppalainen Köyhyysvahti. Tänä vuonna se on tarkoitus julkaista köyhyyden vastaisena päivänä 17. lokakuuta.

Lue lisää

Köyhyysvahti – Suomen Köyhyysraportti 2020

Covid19 Superchraging Poverty – EAPN 2020 Poverty Watch Report