15.5. SOSTEn eurovaalitilaisuus: Inhimillisempi Eurooppa

Euroopan unionissa sosiaalipolitiikka on jäänyt talouspolitiikalle alisteiseksi. Vaikka se kuuluu periaatteessa kansallisen toimivallan piiriin, EU:ssa tehdyt päätökset koskettavat myös jäsenmaiden kansalaisten hyvinvointia.

SOSTEn eurovaalitilaisuudessa 15. toukokuuta kysytään, hyllytetäänkö seuraavan parlamentin ja komission aikana idea sosiaalisesta Euroopasta. Entä mitä tapahtuu kansalaisyhteiskunnalle, jonka elintilan kaventumisesta on huolestuttavia merkkejä ympäri Eurooppaa.

Keskustelemassa ja kysymyksiin vastaamassa ovat eurovaaliehdokkaat: Silvia Modig (vas), Sirpa Pietikäinen (kok), Tuulia Pitkänen (sdp), Pekka Puska (kesk) ja Pirkko Ruohonen-Lerner (ps). Paneelikeskustelun aiheisiin johdattelevat EAPN-FIN – Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen verkoston puheenjohtaja Jiri Sironen, SOSTEn pääekonomisti Jussi Ahokas sekä suomalaisten kehitysyhteistyöjärjestöjen kattojärjestö Fingon asiantuntija Pauliina Savola.

Tilaisuus alkaa kahvitarjoilulla kello 9.00, ohjelmaa on kello 9–11.30. Ilmoittaudu tilaisuuteen tästä. Ilmoittautuminen tilaisuuteen päättyy 14.5.2019.