Sosiaaliturvan tarkistuslista päivitetty

Sosiaaliturvajärjestelmä on monimutkainen tukiviidakko. Esimerkiksi pitkäaikaissairailta tai eläkeläisiltä saattaa jäädä saamatta tukia, joihin heillä olisi oikeus. EAPN-Fin on jo useampana vuonna julkaissut vuosittain päivitetyn Sosiaaliturvan tarkistuslistan. Se on päivitetty vuoden 2019 etuusmuutosten mukaiseksi.

Sosiaaliturvan tarkistuslista muistuttaa, mitä tukia ja palveluita on tarjolla. Paitsi avuksi suoraan kansalaisille, se sopii työvälineeksi ammattilaisten neuvontatyöhön. Se auttaa selvittämään mahdollisuuksia erilaisiin tukimuotoihin ja hakemaan niitä oikeasta paikasta.

Listan ovat tehneet sosiaaliturvan erityisasiantuntija Marja Eronen Suomen Nivelyhdistyksestä ja sosiaalipoliittinen asiantuntija Tarja Pajunen Eläkkeensaajien Keskusliitosta.

Myös järjestöjen sosiaaliturvaopas on päivitetty

Sosiaaliturvan kiemuroissa auttaa myös järjestöjen Sosiaaliturvaopas pitkäaikaissairaille ja vammaisille henkilöille. Sen PDF-versio päivitetään kerran vuodessa. Vuoden 2019 päivitys julkaistiin 12.2. Sen sijaan verkkosivuja päivitetään tarvittaessa useammin.

Sosiaaliturvaoppaaseen on koottu pitkäaikaissairaiden ja vammaisten henkilöiden yhteinen sosiaaliturva pääpiirteittäin. Oppaan ovat koonneet seitsemäntoista kansanterveys-, potilas-, vammais- ja eläkkeensaajajärjestöä.

Lue ja käytä hyödyksesi:

Sosiaaliturvan tarkistuslista 2019 pdf

Sosiaaliturvaopas pitkäaikaissairaille ja vammaisille henkilöille 2019