9.3. HYVA avaa keskustelua levollisuusvajeesta

Hyvinvointivaltion vaalijat HYVA ry esittelee 9.3. kello 17 alkavassa keskustelutilaisuudessa levollisuusvaje-käsitteen, koska julkisessa keskustelussa vain harvoin pohditaan erilaisten ongelmien aiheuttamia tuntemuksia. Levottomuutta tulevasta voivat kokea vaikkapa huonokuntoinen vanhus, hänen omaisensa, hoitajat ja rahan käytöstä päättävät. Ilmaston lämpeneminen aiheuttaa levottomuutta monelle meistä, kun tarvittavat sitä hidastavat toimet ovat vaikeita ja laajoja.

Keskusteluun johdattelee kansalaisaktiivi Marjatta Laiho. Hän on kirjoittanut levollisuusvajeesta kolumnin Uuden Suomen nettisivuille jo 2014. Irene Nummela kirkon diakoniatyöstä kommentoi Laihon alustusta. Sen jälkeen keskustellaan porinaryhmissä siitä, mitä levollisuusvaje itse kullekin tarkoittaa. Porinaryhmien tulkinnat levollisuusvajeesta kootaan yhteen noin kello 19.00. 

Keskustelutilaisuuden jälkeen pidetään Hyvinvointivaltion vaalijat ry:n vuosikokous.

Keskustelutilaisuus ja vuosikokous pidetään Kirkontalossa osoitteessa Eteläranta 8., katutason auditoriossa. Tilaisuus on avoin.

Marjatta Laihon ja kommentaattorin esitykset on katsottavissa netitse. Tallenne löytyy myöhemmin HYVA:n Facebook-ryhmästä ja kotisivulta.