Agenda2030 -toimintaohjelman edistyminen esillä EAPN-Finin teemakahveilla 6.3.2024

EAPN-Finin vuoden ensimmäisillä teemakahveilla keskiviikkona 6. maaliskuuta kuullaan, missä mennään Agenda 2030 -ohjelman toimeenpanossa, etenkin köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentämistavoitteissa. Teemasta alustaa ohjelmapäällikkö Silla Ristimäki Fingosta.

Teemakahvit pidetään 6.3.2024 kello 14–15.30. Paikkana on SOSTEn toimisto osoitteessa Yliopistonkatu 5, 6. kerros, kokoushuone Purje. Myös Teamsissa voi osallistua. Etäosallistumislinkki lähetetään etäosallistujiksi ilmoittautuneille.

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille, mutta siihen pitää ilmoittautua viimeistään 4.3.2024:

Ilmoittaudu Kestävän kehityksen teemakahveille 6.3.2024

EAPN-Finin teemakahvit ovat keskustelevia tilaisuuksia. Aluksi Silla Ristimäki pitää noin puolen tunnin alustuksen, jonka jälkeen keskustelulle on runsaasti aikaa. Keskustelua voi aloittaa jo kahveilla puoli tuntia ennen varsinaisen tilaisuuden alkua kello 13.30.

Miten Agenda 2023 näkyy hallitusohjelmassa?

Ristimäki tekee katsauksen siihen, mikä on Agenda 2030 tilanne globaalisti. Hän arvioi myös, miten toimintaohjelman tavoitteet näkyvät hallitusohjelmassa.

”Yksi tärkeä keskusteluaihe on politiikkajohdonmukaisuus: miten varmistetaan Agenda2030 tavoitteiden kokonaisvaltainen toteuttaminen alun perin tarkoitetulla tavalla ja mitä haasteita tähän mahdollisesti liittyy”, Ristimäki sanoo.

Ristimäki kiinnittää erityistä huomiota kansalaisyhteiskunnan rooliin Agenda-tavoitteiden edistämisessä. EAPN-Finille tärkeä painotus on köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentäminen.

EAPN-Finilta on pyydetty ensimmäistä kertaa esitys jäseneksi pääministerin johtamaan Kestävän kehityksen toimikuntaan. EAPN-Fin on ehdottanut jäseniksi Kirsti Kuusterää Suomen Setlementtiliitosta ja Niklas Vaalgamaata Suomen Punaisesta Rististä. Silla Ristimäki on Fingon varaedustajana toimikunnassa.

Lue lisää

Kestävän kehityksen globaali toimintaohjelma Agenda2030

Erja Saarinen: Agenda 2030 ja sote-järjestöt: Järjestöt kestävän kehityksen vahtikoirina – ja tekijöinä. SOSTEblogi 16.1.2020.