Allekirjoita Ihmisoikeusliiton vetoomus perusturvan tason nostamiseksi

Ihmisoikeusliitto kerää allekirjoituksia puoluejohtajille luovutettavaan vetoomukseen perusturvan tason nostamiseksi. Liiton kevätseminaari 28. maaliskuuta pureutui köyhyyteen, perusturvaan ja riittävään toimeentuloon ihmisoikeusnäkökulmasta. Sen voi katsoa verkossa.

Suomen valtion on taattava jokaiselle riittävä toimeentulo. Suomi on saanut kansainvälisiltä ihmisoikeuselimiltä jo usean vuoden ajan moitteita perusturvan liian alhaisesta tasosta. Seminaarissa kysyttiin muun muassa, miten perusturva uudistetaan taloudelliset ja sosiaaliset oikeudet huomioiden ja mitkä ovat puolueiden ratkaisut seuraavalle hallituskaudelle.

Seminaari kokosi yhteen tutkijoita, poliitikkoja, viranhaltijoita sekä köyhyyttä kokeneita ihmisiä. Seminaarissa esiintyivät EAPN-Finin Kansalaistoimintaryhmästä Reijo Pipinen ja Jaana Saikkonen.

Kuvassa seminaarin Köyhyys Suomessa – ihmisoikeudet ja todellisuus -osion panelistit vasemmalta Reijo Pipinen, Anna-Maria Isola THL:stä ja Jaana Saikkonen.

Ihmisoikeusliiton vetoomuksessa vaaditaan, että tuleva hallitus nostaa perusturvan tason ihmisoikeussopimusten edellyttämälle tasolle. Perusturvan on katettava nousevat elinkustannukset ja kaikki perusturvaetuudet on sidottava indeksiin, eli niihin on jatkossa tehtävä vuosittaiset korotukset. Perusturvaa uudistettaessa lähtökohdaksi on otettava perus- ja ihmisoikeudet.

Vetoomuksen voi allekirjoittaa tästä.

Ihmisoikeusliiton kevätseminaarin Riittävä toimeentulo – kyse on ihmisoikeudesta! voi katsoa tästä.