EAPN-Finin Kansalaistoimintaryhmä kokoontuu 2.6.2023

Kuvassa Kansalaistoimintaryhmän koordinaattorit Kari Aro, Leena Valkonen ja Katja Rantala-Airola

EAPN-Finin Kansalaistoimintaryhmän toiminta käynnistyy uudelleen koronaepidemian tuoman tauon ja hiljaisemman vaiheen jälkeen. Ryhmän koordinaattoreina toimivat yhdessä Katja Rantala-Airola ja Kari Aro sekä EAPN Finin puheenjohtaja Leena Valkonen.

Ryhmän ensimmäinen tapaaminen pidetään perjantaina 2.6.2023 kello 13–16 SOSTEssa, osoitteessa Yliopistonkatu 5, Helsinki. Tila on kokoushuone Purje 6. kerroksessa.

Tapaamiset ovat avoimia kaikille köyhyyttä kokeneille, kokeville ja aihepiiristä kiinnostuneille. Tapaamisille sovitaan teemoja ryhmän esittämien aiheiden perusteella. Tapaamisiin on mahdollista kutsua vierailijoita ja asiantuntijoita. Tilaisuudessa voi vaihtaa myös kokemuksia ja kuulumisia.

Yhteistä tiedon tuottamista ja vaikuttamista

Ryhmässä on mahdollista tuottaa tietoa ja vaikuttaa. EAPN:n näkökulmasta ryhmän tehtäviä ovat:

  • Ensi syksynä pidettävän köyhyyttä kokeneiden ja kansanedustajien sekä muiden päättäjien tapaamisen valmistelu ja siihen osallistuminen
  • Brysselissä marraskuussa pidettävän köyhyyttä kokeneiden ja päättäjien, nk. PeP, People experiencing Poverty -tapaamisen valmistelu ja siihen osallistuminen
  • Köyhyyttä kokeneiden näkemysten tuottaminen EAPN-Finin Köyhyysvahtia varten

Pep-tapahtumat Suomessa ja EU-tasolla ovat köyhyyttä kokeneiden ja päättäjien yhteisiä kohtaamisia ja tiedonvaihtoa. Köyhyysvahti on vuosittainen julkaisu, johon kootaan sekä tilasto- että tutkimustietoa myös kokemusperäistä tietoa köyhyydestä ja siihen liittyvistä ilmiöistä.

Kansalaistoimintaryhmän tapaamisiin ei tarvitse ilmoittautua, mutta tarjoilun varmistamiseksi on suotavaa laittaa viestiä osoitteella: kansalaistoiminta.eapn(at)gmail.com. Sähköposti on vain ryhmän koordinaattoreiden käytössä, eikä osoitetietoja välitetä mihinkään eteenpäin.

Tule mukaan keskustelemaan ja suunnittelemaan toimintaa!

Leena Valkonen
EAPN-Fin puheenjohtaja

Lue lisää EAPN-Finin toiminnasta:

EAPN-Fin esite 2023