vauvan jalat aikuisen kädet niiden ympärillä

Ilmastokysymykset ja ylivelkaantuneiden tilanteet esillä lapsiperheköyhyystyöryhmässä

EAPN-Finin lapsiperheköyhyystyöryhmä kokoontui vuoden 2022 kevätkaudella kolme kertaa. Ryhmän tapaamisissa keskusteltiin lapsiperheiden tilanteesta muun muassa hintojen nousun näkökulmasta ja pohdittiin ilmastopolitiikkaa ja sen vaikutuksia vähävaraisiin perheisiin. Syksyn ensimmäinen tapaaminen on 14.9.

Työryhmä työsti mielipidekirjoituksen hintojen nousun vaikutuksista lapsiperheisiin. Se julkaistiin Helsingin Sanomissa 8.4. Kirjoituksessa korostetaan, että lapsiperheiden hätään on reagoitava viipymättä, mutta etuus- ja palvelujärjestelmää on lisäksi kehitettävä systemaattisesti ja pitkäjänteisesti: katse on suunnattava ratkaisuihin, jotka palvelevat perheitä pitkällä aikavälillä.

Ryhmässä kuultiin esityksiä ajankohtaisista aiheista: Ilmastopolitiikasta puhuivat SOSTEsta Simo Rissanen ja UNICEFista Minna Suihkonen. Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiöstä, ITLAsta Aapo Hiilamo ja Taru Lilja kertoivat Samalta viivalta -lapsiperheköyhyysohjelmasta ja Mieli ry:n YLVA-hankkeen Janette Vesterinen sekä Minna Magnusson ylivelkaantuneiden mielenterveydestä ja vanhemmuuden tukemisesta.

Kaikki kiinnostuneet tervetulleita mukaan

Lapsiperheköyhyystyöryhmään kuuluu 16 organisaation edustajia. Ryhmään ovat lämpimästi tervetulleita kaikki aiheesta kiinnostuneet – myös kokemusasiantuntijan roolissa voi osallistua. Seuraava kokous pidetään 14.9. Lisätietoja saa ryhmän puheenjohtajalta Aino Sarkialta.

Tutustu lapsiperheköyhyysryhmässä pidettyihin esityksiin

Itla Lapsiperheköyhyys tutkimussuunnitelma -esitys EAPN-Fin 31.3.2022

Ylivelkaantuneiden mielenterveyden ja vanhemmuuden tukeminen YLVA-hanke EAPN-Fin 23.5.2022