Kansalaisyhteiskuntapalkinto haettavana 8.9. saakka

Euroopan talous- ja sosiaalikomitea palkitsee tänä vuonna työn tulevaisuuden turvaamiseen tähtääviä, innovatiivisia kansalaisyhteiskunnan hankkeita laadukkaiden työpaikkojen ja yrittäjyyden edistämiseksi. Hankkeiden kohderyhminä ovat nuoret, muuttajat ja muut ihmiset, joiden on vaikea päästä työmarkkinoille.

Palkittavia on enintään viisi, ja näille jaetaan kokonaisarvoltaan 50 000 euroa palkintoina. Hakemusten jättämisen määräaika on 8. syyskuuta 2017, ja palkinnot luovutetaan 7. joulukuuta 2017 Brysselissä.

Rahoitus- ja talouskriisin kärjistymisestä huippuunsa on kohta kymmenen vuotta, ja työttömyysasteet Euroopan unionissa ovat edelleen korkealla, vaikka tilanne on joiltakin osin kohentunut viime aikoina. Niinpä ETSK on päättänyt palkita tänä vuonna parhaat innovatiiviset hankkeet, jotka edistävät laadukkaita työpaikkoja, yrittäjyyttä tai itsenäisen ammatin harjoittamista ja siten toimivat suunnan korjaamiseksi.

Palkinto myönnetään aloitteille, jotka on jo toteutettu tai jotka ovat edelleen käynnissä ja joilla edistetään syrjimättömyyttä työmarkkinoille integroitumisessa. Aloitteet tulee olla kohdennettu tulokkaiden hyväksi. Sellaisia ovat nuoret, muuttajataustaiset tai erityistukea tarvitsevat, kuten pitkäaikaistyöttömät, työelämästä erkaantuneet naiset, vammaiset tai köyhyydessä elävät.

Lisätietoa palinnosta löytyy verkkosivulta (sivun alalaidasta voi ladata suomenkielisen tiedotteen).