Köyhyys ja köyhä mediassa aiheina 26.11.2018

Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustus toimittajille jaetaan maanantaina 26.11. kello 15 alkavassa tilaisuudessa. Samalla julkistetaan Köyhä mediassa – opas köyhyyttä kokeneille. Tilaisuus on avoin kiinnostuneille. Tarjoilu alkaa jo kello 14.30.

EAPN-Fin jakaa tänä vuonna kolmatta kertaa Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen toimittajille, jotka ovat käsitelleet köyhyyttä taloudellisia ja sosiaalisia syitä analysoiden ja köyhyyttä kokeneita kunnioittaen. Tunnustuksen saajan päättää köyhyyttä kokeneista ihmisistä koostuva raati. Tänä vuonna uutta on se, että parhaan jutun tekijä saa tunnustuksen lisäksi Huoltaja-säätiön tuhannen euron palkinnon.

Ehdokkaita tunnustuksen saajaksi etsittiin 2. marraskuuta asti – kuka vaan voi ehdottaa mielestään ansiokasta juttua, ohjelmaa, blogia tai vastaavaa, joka oli julkaistu 1.11.2017–31.10.2018 suomalaisessa mediassa. Ehdotuksia tuli 37. Niistä 32 katsottiin täyttävän tunnustuksen saannin kriteerit. Ehdokaslista löytyy tästä.

Ainutlaatuinen opas köyhyyttä kokeneelle

Viime vuonna Kunnioittavasti köyhyydestä -tilaisuudessa julkaistiin ensisijaisesti toimittajille tarkoitettu opas Kunnioittavasti köyhyydestä – Opas köyhyydestä kirjoittamiseen. Tänä vuonna on vuorossa opas köyhyyttä kokeneille ihmisille, jotka haluavat vaikuttaa köyhyydestä käytävään keskusteluun lähtemällä mediaan haastateltavaksi. Se vaatii aina uskallusta ja sisältää riskejä, mutta oppaan tekijät ovat sitä mieltä, että se kannattaa silti:  Köyhyyden vähentäminen ei onnistu ilman, että köyhyyttä kokevia ihmisiä kuullaan asiantuntijoina omassa asiassaan myös julkisuudessa. Opas antaa mediaesiintymiseen vinkkejä, tukea ja kannustusta.

Köyhä mediassa – Opas köyhyyttä kokeneelle on syntynyt pitkälti köyhyyttä kokeneiden ihmisten verkostoissa. Kuka kuuntelee köyhää -verkosto teki asiasta kaksi verkkokyselyä ja järjesti kaksi keskustelutilaisuutta, joista oppaaseen saatiin aineksia. Molempiin osallistui runsaasti köyhyyttä kokeneita ihmisiä. Opas tehtiin valmiiksi yhdessä EAPN-Finin kanssa.

Kannattaa tulla paikalle kuulemaan lisää siitä, miltä köyhyys on kuluvana näyttänyt mediassa ja ottamaan oma kappaleensa uudesta oppaasta!

Ilmoittaudu Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen jakotilaisuuteen

EAPN-Finin yleiskokous samana päivänä

Ennen Kunnioittavasti köyhyydestä -tilaisuutta kello 12 alkaen pidetään EAPN-Fin-verkoston yleiskokous, joka on myös avoin kiinnostuneille. Rajallisen tilan ja tarjoilun vuoksi kokoukseen pitää ilmoittautua. Sen voi tehdä tästä.