Köyhyysvahti-raportin kansi kissa istuu pöydän ääressä

Köyhyysvahti 2022 julkistetaan 17.10.

EAPN-Fin-verkoston Köyhyysvahti Suomen köyhyysraportti julkistetaan aamukahvitilaisuudessa maanantaina 17.10. Se alkaa kello 9.00. Osallistua voi paikan päällä SOSTEn toimistolla Helsingissä tai etäyhteydellä, mutta ilmoittautua täytyy.

Aluksi raporttia kommentoivat tutkija Lauri Mäkinen Turun yliopistosta sekä sosiaalityön emerita professori Leena Eräsaari. Hän on EAPN-Finin hallituksen jäsen. Mäkinen tutkii köyhyyttä ja etenkin sen mittaamisen tapoja.

SOSTEn toimistolla on tarjolla kahvit kello 8.30. Osoite on Yliopistonkatu 5, 6. kerros kokoushuone Jungman. Varsinainen tilaisuus on kello 9.00-10.30 paikan päällä ja etänä Teams-alustalla. Osallistumislinkki lähetetään etätilaisuuteen ilmoittautuneille viimeistään perjantaina 14.10. Ilmoittautuminen päättyy keskiviikkona 12.10.

Köyhyysvahtiin on koottu tilasto- ja tutkimustietoa köyhyydestä, mutta se ei ole akateeminen tutkimus. Raportin olennainen osa ovat köyhyyttä kokeneiden ihmisten näkemykset. Raportti on valitettavan ajankohtainen nyt, kun köyhyys lisääntyy elinkustannusten nopean ja jyrkän nousun vuoksi. Raportti sisältää myös köyhyysverkoston arvioita köyhyyden vähentämiseen pyrkivästä politiikasta ja suosituksia siitä, millaisia toimia tarvittaisiin.

Raportti julkistetaan YK:n köyhyyden vastaisena päivänä, jolloin vietetään myös asunnottomien yötä. Köyhyysvahteja tehdään useissa Euroopan maissa. Kooste eri maiden raporteista julkistetaan 13.10.2022 Euroopan parlamentissa.

Ilmoittaudu Köyhyysvahti-aamukahveille