Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustus jaetaan 27.11. 2017

Journalisteille jaettavan tunnustuksen saaja selviää maanantaina 27.11.2017 kello 14.30 alkavassa tilaisuudessa. Kilpailutöiden, tunnustuksen saajien esittelyn ja muun ohjelman lisäksi tilaisuudessa julkistetaan Kunnioittavasti köyhyydestä–Opas toimittajille. Tilaisuuteen voi nyt ilmoittautua, tervetuloa köyhyyttä koskevasta journalismista kiinnostuneet!
Kunnioittavasti köyhyydestä on ainutlaatuinen tunnustus, joka tuo esiin köyhyyttä kokeneiden ihmisten näkemykset journalismista. Tunnustuksen saajan päättää köyhyyttä kokeneista ihmisistä koostuva raati.
Töitä kilpailuun sai lähettää kuka tahansa. Määräaikaan 2.11. mennessä mukaan ilmoitettiin 44 työtä: sanoma- ja aikakauslehtiartikkeleita, tv-ohjelmia ja blogeja.
Tunnustuksen jakaa vuosittain Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin. Sillä tuodaan esille juttuja – artikkeleita ja ohjelmia – joissa on käsitelty kunnioittavasti ja taloudellisia ja sosiaalisia syitä analysoiden köyhyyttä ja köyhyyttä kokeneiden ihmisten elämää.
EAPN-Fin jakoi tunnustuksen ensimmäistä kertaa viime vuonna. Tuolloin kilpailuun ilmoitettiin 26 journalistista työtä. Pääpalkinnon sai Horisontti-ohjelman radiokeskustelu Pitääkö ruokahävikki yllä leipäjonoja. Lisäksi jaettiin kaksi kunniamainintaa. Lisätietoa vuoden 2016 tunnustuksen saajista löytyy täältä.

Ilmoittaudu tilaisuuteen