Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustus jaetaan 27.11. – ilmoita juttu mukaan kisaan!

EAPN-Fin jakaa 27.11.2017 Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen journalisteille. Tunnustus jaetaan journalisteille, jotka ovat tehneet juttuja kunnioittavasti sekä taloudellisia että sosiaalisia syitä analysoiden köyhyydestä ja köyhyyttä kokeneiden elämästä. Tunnustuksen saajat valitsee köyhyyttä kokeneista henkilöistä koostuva raati.

Kilpailuun voivat ilmoittaa töitä sekä journalistit itse, että kuka tahansa muukin. Vuoden 2017 kilpailun materiaalin tulee olla julkaistu ajalla 1.11.2016-31.10.2017 suomalaisessa mediassa. Se tulee olla toimitettuna meille 2.11. klo 12 mennessä, jotta raati pääsee käymään materiaalia läpi. Lisätietoa ja ohjeet materiaalin lähettämiseen löytyvät täältä.

Tunnustus jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 2016. Parhaana työtä palkittiin Ylen Horisontti-ohjelman radiokeskustelu Pitääkö ruokahävikki yllä leipäjonoja. Ohjelman olivat toimittaneet Anna Patronen ja Ville Talola. Ensimmäisen kunniamaininnan saivat  Anu Silfverberg ja Reetta Nousiainen Long Playn jutustaan Ilmaista työtä tarjolla. Toinen kunniamaininta luovutettiin Kotilieden jutulle Vähällä rahalla, toimittajina Riitta Lehtimäki ja Pauliina Susi. Vastaavaa tunnustusta on jaettu myös Itävallassa, Kroatiassa, Unkarissa ja Islannissa sekä jatkossa myös mm. Romaniassa, Makedoniassa ja Saksassa.