Aika 27.11.- 4.12.2016
Paikka Lapinlahden Lähde, käytävägalleria, 1.kerros
Näyttelyn tausta
Näyttely on jatkoa Arkipäivän kokemuksia köyhyydestä –kirjoituskilpailusta (2007), mikä tuotti 850 realistista kertomusta köyhyydestä ja huono-osaisuudesta. Näyttelyn juuret ovat myös Euroopan syrjäytymisen ehkäisyn teemavuodessa 2010, Kuka kuuntelee köyhää- keskustelutilaisuudesta taiteilijoiden köyhyydestä. Pienimuotoisesti ideaa kokeiltiin Balderin Pihalla kesällä 2014 sekä Setlementtitalolla keväällä 2015.
Näyttelyyn on vapaatarjonta, ei vaadita taiteilijaseuran jäsenyyttä. Näyttelyyn voi tarjota maalauksia, tilateoksia, valokuvia, piirustuksia ja auditoriossa on mahdollisuus videoille ja lyhytfilmeille.
Näyttelyyn haetaan teoksia, jotka käsittelevät köyhyyden monimuotoisuutta, taloudellista, vihaa ja hellyyttä, ironista, humoristista, ja miten toisen katse määrittelee sinulle paikan ja ainoastaan hyväksymällä tarjotun paikan, tiedät tai luulet että sinua kuunnellaan ja entäs jos et hyväksykään. Näyttelytila, Lapinlahden Lähteen käytävägalleriassa (1.kerros) on rajallinen, joten joudumme valikoimaan tarjolle tulevista töistä tilaan sopivan määrän. Näyttelyn oheisohjelmana järjestetään auditoriossa keskustelutilaisuus ja muita esityksiä.
Valintakriteerit osallistuville taiteilijoille: 1. Taiteilijan näkemys (äärimmäisestä) köyhyydestä. 2. Köyhyyttä ja huono-osaisuutta kokeneiden näkemys omasta elämästään. Valintaprosessi: työehdotukset lokakuun aikana [email protected] (myös muu yhteydenpito). Ilmoita kuvan kohdalla teoksen koko, työtapa ja valmistumisvuosi. Työt valitaan 13.11. mennessä. Valitut taiteilijat saavat ohjeet töiden toimittamiseksi. Työt ripustetaan 26.11. ja näyttely puretaan 4.12. alkaen klo 17. Näyttely on avoinna sunnuntaisin klo 12 – 17, arkisin klo 12 – 18. Tuomarointi: Otso Kantokorpi, Nella Keskisarja, Kari Lehtonen ja Linnéa Partanen (sihteeri).
Näyttelyä ja oheisohjelmaa tullaan mainostamaan eri medioissa. Näyttelyn järjestää Kuka kuuntelee köyhää-verkosto. Näyttely on maksuton osallistujille.