MeP Merja Kyllönen puhuu työssä käyvien köyhyydestä 17.9.2018

Työssä käyvän köyhyys: kun työlläkään ei pärjää on aiheena Helsingin Työkanavan, Hetyn maanantaitapaamisessa 17.9. kello 13–15.

Nuosusuhdanteessa ei ole onnistuttu vähentämään pitkäaikaistyöttömyyttä ja työssä käyvienkin  köyhyys lisääntyy. Pätkätyöt, 0-tuntisopimukset, minijobit, matalat palkat ym. luovat sosiaaliturvan ja työn yhteensovittamiselle uusia haasteita.

Työssäkäyvien köyhyys oli viime vuonna teemana köyhyyttä kokeneiden ihmisten Euroopan tapaamisessa. Tuolloin Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen verkoston, EAPN-Finin Kansalaistoimintaryhmä pureutui asiaan eduskunnassa järjestetyssä seminaarissa.

Nyt europarlamentaarikko Merja Kyllönen päivittää vuoden takaisten tilaisuuksien tietoja. Hän käsittelee aihetta HeTyssä pidettävässä tilaisuudessa. Kyllönen edustaa European United Left/Nordic Green Left -ryhmää Europarlamentissa.

Tilaisuus pidetään osoitteessa Katajanokanlaituri 4, K6, 2. krs. Tila sijaitsee Kauppatorin kupeessa. Se ei ole esteetön.

Avoimen tilaisuuden järjestävät HeTy, Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen verkoston, EAPN-Finin Kansalaistoimintaryhmä, Työttömien Keskusjärjestö ja Kuka Kuuntelee Köyhää? -verkosto.