Ehdota juttuja Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen saajaksi

Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustus toimittajille jaetaan tänä vuonna kolmatta kertaa. Sen voi saada jutusta tai ohjelmasta, jossa köyhyyttä on käsitelty taloudellisia ja sosiaalisia syitä analysoiden ja köyhyyttä kokeneita ihmisiä kunnioittaen. Palkittavan valitsee köyhyyttä kokeneista ihmisistä koostuva raati.

Raati on koottu ja se aloittaa työskentelynsä 10. syyskuuta. Yhdeksänhenkisessä köyhyysasiantuntijajoukossa on mukana niin viime vuonna mukana olleita kuin uusia jäseniä.

Uutta on tänä vuonna se, että julkaisemme ehdokaslistaa samalla, kun se karttuu. Ensimmäisiin ehdokkaisiin voi jo tutustua täällä.

Uutta on myös se, että parhaan jutun tekijäksi valittu saa tunnustuksen lisäksi Huoltaja-säätiön tuhannen euron palkinnon.

Tunnustus jaetaan 26. marraskuuta 2018.

Ehdota mielestäsi hyviä köyhyysjuttuja

Kilpailuun voivat ilmoittaa töitä sekä journalistit itse, että kuka tahansa muukin. Kirjoitukset, kuvat tai ohjelmat voivat olla niin lehdistä, radiosta, televisiosta kuin verkkomediastakin.

Muun muassa työttömyyttä, ylivelkaantumista, ruoanjakelua ja leipäjonoja sekä lapsiperheiden köyhyyttä on käsitelty paljon mediassa. Toivomme, että tämä näkyisi runsaana ehdokasmääränä.

Tunnustus annetaan tietylle artikkelille tai ohjelmalle. Myös juttujen kuvat huomioidaan. Ehdotuksen pitää olla perillä 2.11.2018 klo 12 mennessä. Mukaan otetaan juttuja  ja ohjelmia, jotka on julkaistu 1.11.201731.10.2018 suomalaisessa mediassa.

Toivottavasti mukaan saadaan myös viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussa ilmestyneitä juttuja ja juttuja erilaisista medioista eri puolelta Suomea.