Asunnottomien yö 17.10.

YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi vietetään vuosittain 17. lokakuuta. SIlloin järjestöillä ja muilla toimijoilla on mahdollisuus muistuttaa tarvittavista toimista tuon tavoitteen saavuttamiseksi.

Asunnottomuus ja köyhyys liittyvät toisiinsa

Asumisen hinta on yksi suurimmista kaupunkiköyhyyden aiheuttajista. Asumisen kalleus aiheuttaa myös asunnottomuutta. Suomessa YK:n kansainvälistä päivää köyhyyden poistamiseksi on vietetty vuodesta 2002 lähtien Asunnottomien yön merkeissä. Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Asunnottomien yön kansalaisliikkeen järjestämiä tapahtumia on järjestetty vuosittain vähintään 20 paikkakunnalla, mikä tekee siitä yhden suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista mielenilmauksista.

Lähde mukaan järjestämään toimintaa 17.10.!

Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto EAPN-Fin kutsuu kansalaisia ja sosiaali- ja terveysalan järjestöjä järjestämään toimintaa ja tapahtumia päivän aikana. Lisätietoa Asunnottomien yö -kansalaisliikkeen toiminnasta löytyy verkkosivuilta www.asunnottomienyo.fi. Sivuille kootaan tiedot ympäri Suomen järjestettävistä tapahtumista ja niitä mainostetaan myös kansalaisliikkeen viestintäkanavissa. Sivuilta saa käyttöönsä myös Asunnottomien yön logon.

Lisätietoja:

Asunnottomien yö -kansalaisliike
www.asunnottomienyo.fi
www.facebook.com/asunnottomienyo
www.twitter.com/asunnottomienyo