Uusia työkaluja ehkäisevään päihdetyöhön

Tapatuunaus-hankkeessa on kehitetty työkaluja ja hyviä käytäntöjä työttömien ja työvoiman ulkopuolella olevien alkoholinkäytön yhteisölähtöiseen vähentämiseen. Kahdessa maksuttomassa seminaarissa 2.11. ja 16.11. esitellään ehkäisevän päihdetyön tueksi kehitettyjä työkaluja.

Tapatuunaus on Kuntoutussäätiön, EHYT ry:n, Tatsi ry:n ja Vantaan työllisyyspalveluiden yhteinen kehittämishanke, joka on rahoitettu sosiaali- ja terveysministeriön terveyden edistämisen määrärahalla.

 Seminaarien teemat ovat:

Perjantaina 2.11.2018 klo 12.0016.00 Työttömyys ja päihteet – Potkua kokemuksesta ehkäisevään päihdetyöhön 

Perjantaina 16.11.2018 klo 12.00-16.00 Kiinnostavaa tekemistä selvinpäin – Osallistavan ryhmän opit ja oivallukset 

Seminaareissa käsitellään muun muassa ennaltaehkäisevää päihdetyötä työllisyyspalveluissa, yhteisöjen toimintatapojen merkitystä päihteiden käytön ennaltaehkäisyssä, osallistavaa ryhmänohjaamista, ryhmätoiminnan vaikuttavuuden arviointia sekä päihteiden käytön puheeksi ottamista.

Seminaarit pidetään Kuntoutussäätiön luentosalissa, Pakarituvantie 4, Helsinki. Osallistua voi myös etäyhteydellä.  Tarkempi ohjelma löytyy ilmoittautumisen yhteydestä ja seminaareihin osallistuminen on maksutonta. Voit levittää kutsua myös muille mahdollisille aiheesta kiinnostuneille.

Tapatuunaus-hankkeen seminaariohjelmat 02112018 ja 16112018