Mobile Home(less) – Euroopan kodittomuus? -haku taiteilijoille

Suomen Benelux-instituutti kutsuu yhdessä ArtHelsingin (FI), BOZARin (BE), Castrum Peregrinin (NL), Frame Visual Art Finlandin (FI) sekä Helsingin juhlaviikkojen (FI) kanssa visuaalisten alojen ja yhteisötaiteen tekijöitä Suomesta ja Benelux-maista ehdottamaan uutta taideteosta tai -projektia, jonka aiheena on kodittomuus. Avoimella haulla valittava teos saa 10 000 euron tuotantotuen ja se esitetään vuoden 2017 aikana Suomessa ja Benelux-alueella.  Lisäksi ArtHelsinki palkitsee kaksi muuta erinomaista ehdotusta 1000 euron suuruisella huomionosoituksella.

– Kodittomuus on yksi Euroopan polttavia ongelmia ja se näkyy konkreettisesti niin Suomessa kuin esimerkiksi Euroopan sydämessä Brysselissä. Koti on tärkeä osa ihmisen identiteettiä, ja kodittomuus voi olla myös henkistä, kommentoi Benelux-instituutin johtaja Aleksi Malmberg.

Haku on osa Suomen Pariisissa, Berliinissä, Brysselissä ja Lontoossa sijaitsevien kulttuuri- ja tiedeinstituuttien yhteistä Mobile Home 2017 -hanketta, joka kunnioittaa Suomi 100 -juhlavuotta pureutumalla kodin merkityksiin. Hankkeessa tarkastellaan kotia fyysisenä, henkisenä ja symbolisena tilana sekä sosiokulttuurisena konseptina.

Mobile Home(LESS) -teosehdotukset arvioi hankekumppaneiden edustajista koostuva jury: Aura Seikkula (ArtHelsinki), Kathleen Weyts (BOZAR), Michael Defuster (Castrum Peregrini) ja
Raija Koli (Frame Visual Art Finland). Hakijana voi olla yksittäinen henkilö, työpari tai työryhmä Suomesta tai Benelux-maista. Teoksen muotoa tai mediaa ei ole rajattu.

Mobile Home(less) -haku avautuu torstaina 21.4.2016 klo 12 BOZARissa pidettävällä keskustelutilaisuudella. Haku on auki Suomessa ja Benelux-maissa toimiville taiteilijoille 21.4.-15.5.2016.

Tietoa kodittomuudesta Euroopassa: FEANTSA sekä European Observatory for Homelessness.

Mobile Home(less) -projektia tukevat Opetus- ja kulttuuriministeriö, Suomi100 sekä Taiteen edistämiskeskus. Yhteistyössä ArtHelsinki, BOZAR, Castrum Peregrini, Frame Visual Art Finland sekä Helsingin juhlaviikot.

 Lue lisää avoimesta hausta täältä.