Tiina Saarela: Muutetaan yhdessä Suomea – ja Eurooppaa – inhimillisemmäksi!

TiinaEuroopan köyhyyden vastainen verkosto The European Anti Poverty Network (EAPN) on suurin eurooppalainen köyhyyden vastainen verkosto, jonka tavoitteena on köyhyyden ja sosiaalisen syrjäytymisen vähentäminen Euroopassa. Verkostossa on 29 kansallista verkostoa ja 18 eurooppalaista järjestöä. Suomen verkosto (EAPN-FIN) on yksi EAPN:n kansallinen verkosto.

EAPN

  • Edistää ja tehostaa toimia köyhyyden poistamiseksi ja ehkäisee sosiaalista syrjäytymistä
  • Lisää tietoisuutta köyhyydestä ja sosiaalisesta syrjäytymisestä
  • Tukee köyhyydessä elävien ihmisten voimaantumista
  • Vaikuttaa päättäjiin EU:ssa ja kansallisilla tasoilla yhdessä köyhyyttä kokeneiden kanssa köyhyyden vähentämiseksi.

Vain rahako ratkaisee?

Euroopassa on vallalla vahva usko markkinoiden kaikkivoipaisuuteen. Käytännössä se tuntuu näyttäytyvän siten, että vain ”raha ratkaisee”. Ihmisarvo ja heikoimmista huolehtiminen jääväät taloudellisen ajattelun jalkoihin. Usein tuntuu siltä, että inhimilliset arvot näkyvät vain juhlapuheissa esimerkiksi lainsäädännössä lakien perusteluissa, mutta unohtuvat käytännön päätöksiä tehtäessä. Eikö tähän pitäisi saada muutos?

EAPN-FIN toivoo, että tuomalla aktiivisesti esille jäsenyhteisöjen asiantuntemusta blogissamme ja jakamalla sitä sosiaalisessa mediassa saamme entistä tehokkaammin ajankohtaisia tärkeitä näkökulmia keskusteluun ja pystymme siten yhdessä vaikuttamaan päättäjiin.

Ilmoittaudu kirjoittajaksi EAPN-FIN:n uuteen blogiin!

EAPN-FIN avaa blogin ajankohtaisten asioiden esille tuomiseen ja jäsenjärjestöjen vahvuuksien näkyväksi tekemiseen. Mitä asioita haluat tuoda esille ja keskusteluun? Mitkä asiat pitäisi saada muuttumaan mielenterveyskuntoutujien näkökulmasta? Mitkä ovat polttavia kysymyksiä vammaisten aseman parantamisessa? Miten köyhyys poistuisi erilaisista sairauksista kärsivien arjesta? Miten työttömien asemaa tulisi parantaa? Miten ihmisarvo otettaisiin päätöksenteossa nykyistä paremmin huomioon? Monta asiaa pitäisi saada muuttumaan, että köyhyys ja syrjäytyminen Suomessa vähenisi.

EAPN-FIN on vahva vaikuttaja

EAPN-FIN – Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastainen verkosto – on avoin verkosto köyhyyttä ja syrjäytymistä vastaan toimiville järjestöille, ryhmille ja kansalaisille. Se täyttää tänä vuonna 20 vuotta. EAPN-fin Suomen verkostossa on jäseninä 34 pääasiassa valtakunnallista toimijaa. Vaikutamme päättäjiin Suomessa ja EU:ssa. Teemme yhteistyötä muun muassa eduskunnan köyhyysryhmän ja Kuka kuuntelee köyhää –verkoston kanssa. Yhdessä olemme voimakas vaikuttaja.

EAPN-FIN:n ja sen jäsenyhteisöjen tuleekin yhä voimakkaammin tuoda esille inhimillisiä arvoja ja kaikkien ihmisten kunnioittamista. EAPN-FIN:n blogi tarjoaa yhden kanavan ajankohtaisten asioiden esiintuomiseen.

EAPN-FIN:n jäsenyhteisön edustaja: Tule blogikirjoittajaksi ja ilmoittaudu EAPN-FIN:n sihteerille Anna Järviselle, anna.jarvinen (at) soste.fi tai allekirjoittaneelle tiina.saarela (at) evl.fi!

Tiina Saarela, EAPN-FIN:n hallituksen puheenjohtaja 2.9.2014

One thought on “Tiina Saarela: Muutetaan yhdessä Suomea – ja Eurooppaa – inhimillisemmäksi!

  1. Päivitysilmoitus: Muutetaan yhdessä Suomea – ja Euroop...

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *