Sosiaaliturvakomitean välimietintö käsittelyssä EAPN-Finin tilaisuudessa 5.5.2023

Sosiaaliturvakomitean välimietintö julkaistiin 16.3.2023. Se sisältää 31 ehdotusta tuleville hallituksille sosiaaliturvan uudistamiseksi. Mukana ovat myös linjaukset komitean toisen kauden työlle. Välimietinnöstä kerätään lausuntopalautetta 19.5.2023 saakka ja myös EAPN-Fin on päättänyt antaa asiasta lausunnon.

Välimietinnön esityksiin perehdytään ja niistä keskustellaan EAPN-Finin tilaisuudessa perjantaina 5. toukokuuta kello 11-12.30. Välimietinnöstä kertoo SOSTEn erityisasiantuntija Anna Järvinen, joka on seurannut alusta pitäen sosiaaliturvakomitean työtä ja ollut jäsenenä sen asumisen jaostossa. Anna Järvisen puheenvuoron jälkeen on aikaa kysymyksille ja keskustelulle.

Tilaisuus on tarkoitettu EAPN-Finin jäsenten edustajille ja kaikille asiasta kiinnostuneille. Tilaisuus pohjustaa EAPN-Finin lausunnon tekemistä välimietinnöstä. Huomioita mietintöä koskeviin kysymyksiin voi mielellään lähettää jo ennalta Anna Järviselle ja EAPN-Finin puheenjohtajalle Leena Valkoselle.

Tilaisuus pidetään SOSTEn toimistolla Yliopistonkatu 5, 6. kerros, kokoushuone Purje. Jo kello 10.30 on tarjolla kahvia ja sämpylöitä. Tilaisuuteen voi osallistua myös Teamsin välityksellä.

Välimietinnöstä kerättävät lausunnot evästävät sosiaaliturvakomitean toisen kauden työtä sekä mietinnössä ehdotettujen lainvalmistelu-, selvitys- ja kehittämishankkeiden aloittamista ja toteuttamista. Lausuntokierroksen tavoitteena ei ole vaikuttaa hallitusohjelmaneuvotteluihin.

Ilmoittaudu tilaisuuteen

Lue lisää

Sosiaaliturvakomitean välimietintö

Lausuntopyyntö sosiaaliturvakomitean välimietinnöstä

Sosiaaliturvakomitean aika uhkaa loppua – konkreettiset uudistukset käynnistettävä pikaisesti
SOSTEn uutinen Sosiaaliturvakomitean välimietinnöstä