Tule raatiin valitsemaan vuoden 2019 Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen saajat

EAPN-Fin jakaa marraskuussa jo neljättä kertaa Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen toimittajille. Sen saajat päättää köyhyyttä kokeneista ihmisistä koostuva raati. Nyt voi hakea mukaan raatiin!

Tunnustus annetaan jutuista ja ohjelmista, joissa lähestytään kunnioittavasti köyhyyttä kokeneita ihmisiä ja analysoidaan laajasti köyhyyden taloudellisia ja sosiaalisia syitä. Tunnustuksella köyhyyttä kokeneet ihmiset tuovat esiin näkemyksensä siitä, miten media kuvaa heidän todellisuuttaan. Sillä tuodaan myös esille tahoja, jotka tekevät köyhyydestä laadukasta journalismia.

Tunnustuksella haastetaan stereotypioita

Tärkeintä on pitää satoja tuhansia suomalaisia koskettavaa köyhyyttä esillä suurelle yleisölle ja päättäjille – asiallisesti ja analyyttisesti. Tarkoituksena on myös kyseenalaistaa köyhyyttä koskevia stereotypioita ja vähentää siihen liittyvää stigmaa.

EAPN-Fin kokoaa nyt raatia, joka valitsee tunnustuksen saajat. Sen jäseniltä edellytetään omakohtaisia kokemuksia köyhyydestä ja osallistumista raadin tapaamisiin.

Neljä tapaamista ja kotitöitä

Raati kokoontuu kolme kertaa syksyn 2019 aikana. Tapaamisten välissä raadin jäsenet tutustuvat kilpailuun ilmoitettuihin artikkeleihin, blogeihin ja ohjelmiin. Ennen jokaista tapaamista on yhteinen lounas.

Tapaamiset ovat Helsingin keskustassa. Raatilaisten matkakulut korvataan edullisimman liikennevälineen mukaan, myös muualta Suomesta.

Jos kiinnostuit, ilmoittaudu rohkeasti mukaan ja lähetä pikaisesti viesti osoitteeseen eapn(at)soste.fi, Ilmoittautua voi kesäkuun alkuun asti.

Lisätietoa antaa EAPN-Finin sihteeri Erja Saarinen erja.saarinen(at)soste.fi, p. 050 433 4202.

Lue lisää tunnustuksesta

Kuvassa vuoden 2018 raati yhdessä tunnustuksen saaneiden toimittajien kanssa. Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen lisäksi jaettiin kolme kunniamainintaa.