Suorakaide, jossa Ukrainan lipun sininen ja keltainen väri

EAPN-Fin ilmaisee tukensa Ukrainan kansalle

Suomen köyhyyden vastainen verkosto EAPN-Fin ilmaisee tukensa Ukrainan kansalle.

Euroopan köyhyyden vastaisen verkoston EAPN:n kannanotossa tehdään selväksi, ettei 32 Euroopan maan verkosto hyväksy minkäänlaista sotaa tai mitään sodan oikeutusta. EAPN-Fin yhtyy Euroopan EAPN:n kannanottoon.

Euroopan EAPN korostaa, että kaikille kotimaastaan pakenemaan joutuneille ja apua tarvitseville on tarjottava riittävä, ihmisarvoinen suoja.  Euroopan EAPN vaatii välitöntä apua paikan päällä Ukrainassa ja sen naapurimaissa toimiville kansalaisjärjestöille.

Euroopan EAPN toteaa, että hyökkäys vaikuttaa pitkään, ei vain Ukrainaan ja ukrainalaisiin ihmisiin, vaan koko Eurooppaan. Se ilmaisee vahvaa solidaarisuutta sodan uhreja kohtaan ja sitoutuu tukemaan kaikkia toimia, joilla heitä autetaan. Euroopan EAPN korostaa kaikkien ihmisten ihmisoikeuksien suojelua.

Apua Ukrainaan kansalaisjärjestöjen ja kirkon kautta

Kansalaisjärjestöt huolehtivat heikoimmassa asemassa olevista ja auttavat ihmisiä hädän hetkellä. Niiden ja myös kirkon kautta on mahdollista auttaa ukrainalaisia ihmisiä.

Järjestöjen keräyksiä Ukrainan sodan uhrien auttamiseksi

Pelastakaa lapset: Kriisikeräys

SOS-Lapsikylä auttaa Ukrainassa heikoimmassa asemassa olevia lapsia kummitoimintansa kautta.

Suomen Pakolaisapu auttaa pakenemaan joutuneiden kotoutumista Suomessa.

Suomen Punainen Risti auttaa katastrofirahastosta konfliktien ja luonnonkatastrofien uhreja ympäri maailmaa. Ukrainassa Punaisen Ristin avustustoimintaa tekevät Ukrainan Punainen Risti, Punaisen Ristin kansainvälinen komitea ja Punaisen Ristin ja Punaisen Puolikuun yhdistysten kansainvälinen liitto. Myös Suomen Punainen Risti on auttanut Ukrainassa vuosien ajan.

Unicef: apua lapsille kriisin keskellä

Kirkon ulkomaanavun hätäapukeräys auttaa kodeistaan paenneita perheitä.

SOSTE on koonnut sivuilleen tietoa sosiaali- ja terveysjärjestöjen tarjoamasta avusta ja tuesta sekä tietoa siitä, mitä järjestöt ja järjestöjen kautta ihmiset voivat tehdä auttaakseen ihmisiä sodan jaloissa.