Eduskunnan köyhyysryhmä on järjestäytynyt – Maria Ohisalo uusi puheenjohtaja

Eduskunnan köyhyysryhmä piti järjestäytymiskokouksen 30.5. Sen puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Maria Ohisalo (vihr.) ja varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Hilkka Kemppi (kesk.). Ryhmän sihteerinä jatkaa SOSTEn erityisasiantuntija Anna Järvinen.

EAPN-Fin jatkaa Köyhyysryhmän yhteistyöjäsenenä. Muita yhteistyöjäseniä ovat SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Kuka kuuntelee köyhää -verkosto, Kirkon diakoniarahasto ja Kela. EAPN-Finin edustaja ryhmässä on puheenjohtaja Leena Valkonen.

Ryhmään toivotaan edustusta kaikista eduskuntaryhmistä

Köyhyysryhmän tarkoituksena on edistää politiikkaa, jolla torjutaan köyhyyttä. Ryhmä toimii eduskuntapuolueiden kesken poikkipoliittisesti. Ryhmä järjestää köyhyyttä ja eriarvoisuutta koskevia tilaisuuksia sekä tapaa asiantuntijoita ja sidosryhmiä.

Järjestäytymiskokoukseen osallistuivat puheenjohtajien lisäksi kansanedustajista Inka Hopsu (vihr.), Laura Meriluoto (vas.) ja Hanna Sarkkinen (vas.). Lisäksi useat kansanedustajat ovat ilmoittaneet haluavansa osallistua ryhmän toimintaan, vaikka eivät järjestäytymiskokoukseen päässeetkään. Mukaan ovat ilmoittautuneet Fatim Diarra (vihr.), Tarja Filatov (sd.), Pia Hiltunen (sd.), Katri Kulmuni (kesk.), Suna Kymäläinen (sd.), Helena Marttila (sd.), Olga Oinas-Panuma (kesk.), Sari Tanus (kd.) ja Paula Werning (sd.). Ryhmään pyritään saamaan edustus kaikista eduskuntaryhmistä.

Lisätietoa ryhmän toiminnasta

SOSTEn erityisasiantuntija Anna Järvinen, anna.jarvinen(at)soste.fi