Elinkustannusten sietämätön hinta teemana eurooppalaisessa köyhyyttä kokeneiden tapaamisessa 14.-15.11.

Euroopan köyhyyden vastaisen verkoston EAPN:n järjestämä Köyhyyttä kokeneiden eurooppalainen tapaaminen pidetään Espanjan Madridissa 14.-15.11.2023. Sen teemana on elinkustannusten sietämätön hinta, The Unbearable  Cost of Living.  

Tapahtumalla kiinnitetään ennen Europarlamentin ensi kesän vaaleja huomiota elinkustannusten jatkuvan nousun pienituloisille aiheuttamaan hätätilaan, kun kaikki välttämättömyyshyödykkeet ovat nousseet samaan aikaan.

Näin tilannetta kuvaa köyhyyttä kokeva henkilö Maltalta:

Sometimes you go through the list of human rights, and you realise that you don’t even hit one of them. That realisation was the biggest tragedy in my life. Not even one: no food, no water to shower, no shelter, …

Tapaamiseen osallistuu köyhyyden vastaisia verkostoja 26 Euroopan maasta. Mukana on noin sata henkeä, köyhyyttä kokeneita ihmisiä eri maista. He tapaavat Madridissa poliitikkoja ja EU-päätöksentekijöitä. Tapaaminen on EAPN:n eurovaalikampanjan avaus.

Suomesta mukana ovat EAPN-Finin puheenjohtaja Leena Valkonen sekä sen Kansalaistoimintaryhmän koordinaattorit Kari Aro ja Katja Rantala-Airola.

Tapaaminen järjestetään jo 21. kertaa. Aiemmin se on järjestetty Byrsselissä. Nyt Euroopan EAPN:n kanssa järjestäjänä on Espanjan verkosto.

Tapaamista voi seurata osin myös verkossa 15.11. Sosiaalisessa mediassa tapahtuman tunnelmia löytyy hashtagilla #PEP2023.

Lisätietoa ja tapahtuman ohjelma