Etsimme köyhyyttä kokeneita kertomaan tilanteestaan

Järjestämme 7.11.2023 klo 15-17.30 kansallisen köyhyyttä kokeneiden kuulemistapahtumaan Köyhyyttä kokeneet ja kansanedustajat samassa pöydässä jo viidettä kertaa. Tilaisuus on lämminhenkinen, kannustava ja tehokas tapa saada jaettua kokemustietoa köyhyydestä päättäjille. Tilaisuuden järjestävät Suomen köyhyyden vastainen verkosto EAPN-Fin, Kirkkohallitus, SOSTE Suomen sosiaali- ja terveys ry Työttömien Keskusjärjestö ry sekä Kuka kuuntelee köyhää -verkosto.

Varsinaisessa tilaisuudessa köyhyyttä kokeneet henkilöt kertovat oman tarinansa luottamuksellisesti pienryhmissä, joihin osallistuu kansanedustajia. Keskusteluissa pyritään löytämään ratkaisuja köyhyyden vähentämiseksi. Mukana on myös järjestäjien puolelta henkilöitä, jotka toimivat keskustelun vetäjinä. Kokemuksia pohditaan yhdessä jo etukäteen, mietitään sisältöjä ja harjoitellaan esiintymistä. Pienryhmien keskustelujen tulokset esitellään yleisötilaisuudessa. Lisäksi tapahtuman yhteyteen tuotetaan videoita, joilla köyhyyttä kokeneet ihmiset kertovat omista kokemuksistaan.

Etsimme köyhyyttä kokeneita ihmisiä kertomaan tarinansa. Haluaisitko sinä kertoa omia kokemuksia jostain seuraavasta teemasta? 

  • Työssäkäyvien köyhyys
  • Eläkeläisköyhyys
  • Yksinasuvien köyhyys
  • Toimeentulotuen pitkäaikainen tarve

Osallistua voi sekä tapahtumaan että videoille, tai vain jompaankumpaan. Videotuotanto käynnistyy elokuussa ja kuvaukset toteutetaan pääsääntöisesti elo-syyskuussa 2023.

Mikäli olisit valmis kertomaan omista kokemuksistasi ja osallistumaan tapahtumaan tai esiintymään videolla, ota yhteyttä:

Tapahtumaan osallistuminen:

Leena Valkonen, [email protected], 040 827 2544

Videot:

Tiia Popovic, viestinnän asiantuntija, Työttömien Keskusjärjestö ry, [email protected], 044 717 7277

Kerromme mielellämme aiheesta lisää!