Köyhyyden kirjo esillä Sosiaalifoorumissa 2.-3.9.2023

Sosiaalifoorumi järjestetään taas pandemian aiheuttaman katkon jälkeen 2.-3.9.2023. EAPN-Fin osallistuu tapahtumaan yhdessä HYVA, Hyvinvointivaltion vaalijat ry:n kanssa seminaarilla Köyhyyden kirjo Suomessa.

Seminaarissa pohditaan nykyistä köyhyyttä ja ennakoidaan hallitusohjelman pohjalta tulevaa. Sosiaaliturvasta ja julkisista palveluista aiotaan leikata samaan aikaan kun inflaatio ja hintojen nousu syö entuudestaan niukkaa köyhien leipää.

Seminaari järjestetään lauantaina 2.9. kello 10–11.30. Paikkana on Ruotsinkielinen työväenopisto, Arbis Helsingissä, osoitteessa Dagmarinkatu 2, sali 35.

Seminaarissa toiminnanjohtaja Jukka Haapakoski Työttömien Keskusjärjestöstä käsittelee työttömyyden vaikutuksia köyhyyteen.

Johanna Vinberg taas tuo esiin lasten näkökulman köyhyyteen ja kysyy, huomioiko uusi hallitus lapsiperheköyhyyden. Hän toimii lapsiperheköyhyyden asiantuntijana Pelastakaa Lapset ry:ssä.

Keskustelua johdattelevat EAPN-Finin puheenjohtaja Leena Valkonen ja HYVAn ja EAPN-Finin hallituksen jäsen Leena Eräsaari.

Tapahtumaan on vapaa pääsy eikä siihen tarvitse ilmoittautua.

Suomen sosiaalifoorumi on osa maailmanlaajuista sosiaalifoorumi-liikettä. Sen pyrkimys on rakentaa yhteinen tila, jossa erilaiset kansalaisjärjestöt ja muut sosiaaliset liikkeet kohtaavat.

Sosiaalifoorumi on moniarvoinen, monipuolinen, ei-tunnustuksellinen, ei-valtiollinen ja puolueista riippumaton areena. Suomessa sosiaalifoorumeita on järjestetty vuodesta 2002.

Sosiaalifoorumin ohjelma 2023