European Minimum Income Journey -bussikiertue Suomessa 13.-16.6.2018

Eurooppaa kiertää kaksi bussia, jotka kampanjoivat vähimmäistoimeentulon puolesta. Bussit lähtivät liikkeelle 24.4.2018 Brysselistä, Europarlamentin edestä. 64 päivää kestävän kiertueen aikana bussit käyvät yhteensä 32 maassa. Suomeen toinen busseista tulee 13.6.2018.

Noin 24 prosenttia eurooppalaisista eli lähes 119 miljoonaa henkilöä elää köyhyys- tai syrjäytymisuhan alla. Bussikiertue kampanjoi vähimmäistoimeentulon puolesta, joka on helposti saavutettavissa, tasolla, jolla tulee aidosti toimeen ja joka mahdollista elämisen täysipainoisena yhteiskunnan jäsenenä. Bussikiertueen on järjestänyt Euroopan köyhyyden vastainen verkosto EAPN:n koordioima EMIN-verkosto ja maakohtaisista ohjelmista vastaavat kansalliset EMIN-verkostot.

Toinen busseista saapuu Suomeen ja on 13.6. Helsingissä, 15.6. Tampereella ja 16.6. Turussa. Ohjelmassa on muun muassa keskustelua, kuvia ja videoita sekä kulttuuriohjelmaa. Päivittyvät ohjelmat löytyvät osoitteesta www.eminbus.eu/bus-tour

13.6. klo 10-18 Senaatintori, Helsinki

15.6. klo 10-18 Keskustori, Tampere

15.6. klo 14-16:30 Valtuustosali, Keskusvirastotalo, Tampere
Seminaari, järjestäjinä Kuka kuuntelee köyhää -verkosto ja Tampereen kaupungin köyhyystyöryhmä.

16.6. klo 11-17 Yliopistonkatu, Turku

Olet tervetullut tutustumaan bussiin ja siinä matkustaviin henkilöihin sekä keskustelemaan vähimmäistoimeentulosta ja köyhyyden vähentämisestä. Samalla voit tavata Suomen köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen verkoston EAPN-Finin aktiiveja sekä allekirjoittaa Takuutulo -kansalaisaloitteen, jonka tavoitteena on parantaa perusturvaa.

Suomeen tuleva bussi on kiertänyt tähän mennessä pari viikkoa Ranskassa, Espanjassa ja Portugalissa. Ranskan Lillessä kiinnostuneet saivat käydä tutustumassa bussiin Place de la Republique -aukiolla. Ohjelmassa oli lisäksi muun muassa päättäjien tapaamisia, keskusteluja sekä musiikkiesityksiä. Bussi oli pysäköity Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen muistokiven viereen juhlistaen julistuksen 1. artiklaa:

”Kaikki ihmiset syntyvät vapaina ja tasavertaisina arvoltaan ja oikeuksiltaan. Heille on annettu järki ja omatunto, ja heidän on toimittava toisiaan kohtaan veljeyden hengessä.”

Tämän eteen Eurooppaa kiertävä bussi, Suomen EMIN-verkosto ja EAPN-Fin pyrkivät tekemään osuutensa!

Lisätietoja bussikiertueesta:
www.eapn.fi
www.eminbus.eu
www.facebook.com/EMIN-135945640427626/?
https://twitter.com/EMINnetwork