Jäseniä haetaan Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksesta päättävään raatiin

Kuva: Erja Saarinen

Kunnioittavasti köyhyydestä -raati 2021

EAPN-Fin jakaa alkuvuodesta seitsemättä kertaa Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen toimittajille. Tunnustus jaetaan vuonna 2022 julkaistuista artikkeleista tai ohjelmista. Tunnustuksen saajan päättää köyhyyttä kokeneista ihmisistä koostuva raati. Nyt voi hakea mukaan raatiin.

Raadin jäseniltä edellytetään omakohtaisia kokemuksia köyhyydestä. Jäsenet tutustuvat tunnustuksensaajaehdokkaisiin ja osallistuvat raadin työskentelyyn. Raati kokoontuu kolme kertaa alkuvuodesta 2023. Tunnustus on tarkoitus jakaa maaliskuun alussa.

Tapaamiset pidetään Helsingin keskustassa SOSTEn tiloissa Yliopistonkatu 5:ssä. Raatilaisten matkakulut korvataan edullisimman liikennevälineen mukaan, myös muualta Suomesta.

Ilmoittaudu raatiin lähettämällä viesti verkoston sihteerille Erja Saariselle erja.saarinen(at)soste.fi.

Köyhyys esiin eduskuntavaalien alla

Tunnustus annetaan jutuista ja ohjelmista, joissa lähestytään kunnioittavasti köyhyyttä kokeneita ihmisiä ja analysoidaan laajasti köyhyyden taloudellisia ja sosiaalisia syitä. Tunnustuksella köyhyyttä kokeneet ihmiset tuovat esiin näkemyksensä siitä, miten media kuvaa heidän todellisuuttaan. Sillä tuodaan myös esille tahoja, jotka tekevät köyhyydestä laadukasta journalismia.

Tärkeintä on pitää satoja tuhansia suomalaisia koskettavaa köyhyyttä esillä suurelle yleisölle ja päättäjille – asiallisesti ja analyyttisesti. Tarkoituksena on myös kyseenalaistaa köyhyyttä koskevia stereotypioita ja ennakkoluuloja. Tämä on erityisen tärkeää juuri eduskuntavaalien alla.

Lisätiedot

EAPN-Finin sihteeri Erja Saarinen erja.saarinen(at)soste.fi, p. 050 433 4202.

Lue lisää

Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustus

Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen kriteerit

Uutinen tunnustuksen jakamisesta 2021