Joulukeräyksillä apua lapsiperheille

Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Punaisen ristin Hyvä joulumieli -keräys auttaa vähävaraisia lapsiperheitä. Myös Pelastakaa Lasten joulukeräyksen tuotolla tuetaan köyhiä lapsia Suomessa.

Köyhyys koskettaa Suomessa noin 110 000 lasta. Lapsena koettu köyhyys vaikuttaa nuorten itsenäistymiseen ja näkyy vielä aikuisiällä.

Hyvä Joulumieli -keräys alkoi 22. marraskuuta. Sen tuotoilla jaetaan 28 000 ruokalahjakorttia, jotta myös vähävaraisissa perheissä saadaan jouluateria. Köyhiä lapsia voi auttaa myös lahjoittamalla rahaa Pelastakaa Lapset ry:n joulukeräykseen.

Suomen taloustilanteen koheneminen ei näy lapsiperheköyhyydessä – se jatkaa kasvuaan. Nyt viimeistään pitäisi panostaa pitkäjänteiseen lapsi-, nuoriso- ja perhepolitiikkaan, jotta lapsena koetun köyhyyden vaikutukset eivät kasaudu sukupolvelta toiselle.

”Hyvinvoinnin perusta rakentuu lapsuudessa. Perheiden olosuhteet vaihtelevat, mutta toimeentulon on turvattava ihmisarvoinen elämä kaikissa tilanteissa”, Mannerheimin Lastensuojeluliiton lapsi- ja perhepolitiikan johtava asiantuntija Esa Iivonen muistuttaa Hyvä joulumieli -kampanjan sivuilla.

EAPN-Finin hallituksen uusi jäsen, Mannerheimin Lastensuojeluliiton johtava asiantuntija Liisa Partio kertoo Hyvä joulumieli -keräyksen taustoista Yhteishyvä-lehden artikkelissa:

Miksi köyhiä perheitä ei ymmärretä? MLL:n asiantuntija: ”Heitä kehotetaan ostamaan multaporkkanoita ja tekemään laatikoita”