EAPN-Finin Kansalaistoimintaryhmä kokoontuu 22.11.2019

Kansalaistoimintaryhmä kokoontuu perjantaina 22.11. kello 13–16 Helsingin työkanavan, Hetyn tiloissa, Katajanokanlaituri 4, Katajanokka. Tilaisuus on avoin kaikille köyhyyskysymyksistä kiinnostuneille.

Tapaamisen aluksi yhteiskuntahistorioitsija, VTT, runoilija, valokuvaaja Gia Virkkunen alustaa köyhyyskokemuksista ja selviytymiskeinoista 1930- ja 1990-lukujen lamoissa. Kyseessä on hänen haastatteluaineistoon perustuva tutkimuksensa.

Köyhyyttä kokeneiden ja päättäjien tapaamiset Suomessa ja Brysselissä

Tapaamisessa kuullaan myös myös kokemuksia ja kuulumisia Brysselissä 18.–19.11. pidetystä köyhien kuulemisesta, PeP-meeting, People experiencing Poverty. Kansalaistoimintaryhmän neljän hengen delegaatio osallistuu tapaamiseen koordinaattori Mikko Siltasen johdolla.

Suomeen kehitellään Brysselin tilaisuutta vastaavaa köyhyyttä kokeneiden ja päättäjien vuosittaista tapaamista. Marraskuun 12. järjestettiin Suomen tapaamisen pilotti. Kansalaistoimintaryhmästä monet olivat mukana tapahtuman valmistelussa ja itse tapahtumassa. Ryhmässä arvioidaan pilotin onnistumista. Sen järjestivät EAPN-Fin, Kuka Kuuntelee Köyhää? -verkosto ja Työttömien keskusjärjestö.

Tapaamisessa on esillä myös Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustus sekä kansalaistoimintaryhmän ensi kevään suunnittelu.

Lue lisää

Gia Virkkusen väitöskirjaan perustuva artikkeli Hiidenkivessä 5/2009
Laman pitkästä varjosta valoon?