Kalenteri, silmälasit, kolikoita, vihossa laskelma rahojen riittämisestä

Mitä uusi Köyhyysvahti kertoo köyhyyden kehityksestä?

Kuva: Jaana Saikkonen

EAPN-Finin Köyhyysvahti julkistetaan aamukahvitilaisuudessa maanantaina 4.10.2021 kello 9.-10.30. Tilaisuudessa puhuvat ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja ja johtava asiantuntija Esa Iivonen Mannerheimin Lastensuojeluliitosta.

EAPN-Fin tekee vuosittain Köyhyysvahdin, Suomen köyhyysraportin johon on koottu tilasto- ym. tietoa köyhyyden kehityksestä ja sen vaikutuksesta köyhyyttä kokeneiden elämään. Viime vuonna mukana oli myös luku koronapandemian vaikutuksista. Se on päivitetty.

Tilaisuudessa Köyhyysvahti esitellään lyhyesti ja sen jälkeen sitä kommentoi Aulikki Kananoja. Hän pohtii, mitä raportti kertoo koronapandemian sosiaalisista seurauksista. Esa Iivonen taas tarkastelee lapsiperheköyhyyden ja ylipäänsä lapsiperheiden tilanteen kehitystä.

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Se järjestetään ns. hybriditilaisuutena: osallistua voi paikan päällä SOSTEn toimistolla, osoitteessa Yliopistonkatu 5, Helsinki tai Teamsin välityksellä etänä.

Toimistolla tilaisuus alkaa jo kello 8.30 aamukahveilla kokoushuone Jungmanissa 6. kerroksessa. Paikan päälle sopii 30 osallistujaa. Tilaisuuteen pitää ilmoittautua 28.9.2021 mennessä.

Ilmoittautumislinkki tilaisuuteen

Eurooppalainen Köyhyysvahtikooste ilmestyy 17.10.

Köyhyysvahti tehdään useissa Euroopan maissa. Euroopan köyhyyden vastaisen verkoston EAPN:n toimistolla Brysselissä koostetaan eri maiden ja myös Euroopan tasolla toimivien järjestöjen raporteista eurooppalainen vuosikatsaus köyhyyteen. Se valmistuu Köyhyyden vastaiseksi päiväksi 17.10.2021.

Suomen köyhyysvahti julkaistaan myös englanniksi.