Osallistu kirjoituskilpailuun Arkipäivän kokemuksia köyhyydestä

Kirjoituskilpailulla kootaan tavallisten ihmisten kokemuksia siitä, minkälaista on olla köyhä nyky-Suomessa. Tavoitteena on lisätä ymmärrystä suomalaisesta köyhyydestä. Kilpailukirjoitus pitää lähettää 15. lokakuuta mennessä. EAPN-Fin on yksi kilpailun järjestäjistä ja tukijoista.

Miten köyhyys tuli elämääsi?

Kirjoita vapaamuotoisesti omin sanoin siitä, miten köyhyys tuli elämääsi ja mitä keinoja käytät arjessa pärjätäksesi. Tärkeää on, että kirjoitat omista kokemuksistasi ja että kerrot, mihin ajankohtaan kokemuksesi suunnilleen sijoittuvat.

Kirjoitukset palkitaan. Ensimmäisenä palkintona annetaan kolmelle kirjoitukselle kullekin 500 euroa ja toisena palkintona kolmelle kirjoitukselle 100 euroa.

Palkinnonsaajat valitsee raati, johon kuuluvat Jouko Karjalainen, Meri Larivaara, Juha Mikkonen, Anna-Stina Nykänen, Maria Ohisalo ja Mathias Rosenlund.

Palkintokriteerit ovat seuraavat:

  • omasta elämästä todenmukaisesti ja suorasanaisesti kerrottu
  • kuvaa tämän ajan köyhyyttä
  • tuo myös uusia näkökulmia köyhyyteen

Enintään 10 sivua, lyhyetkin kirjoitukset arvokkaita

Kirjoituksen pituus voi olla enintään 10 sivua, 30 000 merkkiä. Pienet ja lyhyetkin kirjoitukset ovat arvokkaita. Voit osallistua pelkkään kirjoituskilpailuun tai antaa kirjoituksesi myös tutkimuskäyttöön.

Kilpailuaika on 3.7.–30.9.2019. Kirjoituskilpailun tulokset julkaistaan 31.3.2020 mennessä kilpailun verkkosivuilla.

Lähetä kirjoituksesi sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen elina.turunen(at)helsinki.fi tai käsin kirjoitettu teksti osoitteeseen Elina Turunen, PL 54, 00014 Helsingin yliopisto.

Lisätiedot, muun muassa tarkemmat kirjoitusohjeet:

Kilpailukutsu: Arkipäivän kokemuksia köyhyydestä

Väitöskirjatutkija Elina Turunen vastaa kilpailua koskeviin kysymyksiin.