Ehdota laadukasta köyhyysjuttua tai -ohjelmaa Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen saajaksi

EAPN-Fin jakaa Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustuksen toimittajille tänä syksynä neljättä kertaa. Sen voi saada jutusta tai ohjelmasta, jossa köyhyyttä on käsitelty taloudellisia ja sosiaalisia syitä analysoiden ja köyhyyttä kokeneita ihmisiä kunnioittaen. Palkittavan valitsee köyhyyttä kokeneista ihmisistä koostuva raati.

Viimevuotisen Kunnioittavasti köyhyydestä -raadin työtä esitellään Diakonia-lehdessä 1/2019 raadissa mukana olleen Tia-Maria Lehdon artikkelissa. Se alkaa lehden sivulta 30.

Laadukkaan köyhyyttä koskevan journalismin kriteereitä on koottu oppaaseen Kunnioittavasti köyhyydestä – opas köyhyydestä kirjoittamiseen, jonka EAPN-Fin julkaisi 2017.

Parhaaksi valitun artikkelin, blogin, radio- tai tv-ohjelman tekijä saa tunnustuksen lisäksi Huoltaja-säätiön tuhannen euron palkinnon. Raati voi päättää antaa myös kunniamainintoja.

Ehdottaa voi kuka vaan, myös toimittajat itse

Ehdokkaita tunnustuksen saajaksi voi ilmoittaa kuka vaan, myös journalistit itse. Kirjoitukset, ohjelmat tai esimerkiksi kuvareportaasit voivat olla niin lehdistä, radiosta, televisiosta kuin verkkomediasta.

Tunnustus annetaan tietystä artikkelista tai ohjelmasta. Myös kuvat huomioidaan.

Ehdotuksen pitää olla perillä 2.11.2019 klo 12 mennessä. Mukaan otetaan juttuja ja ohjelmia, jotka on julkaistu 1.11.201831.10.2019 suomalaisessa mediassa.

Toivottavasti mukaan saadaan myös viime vuoden lopulla ja tämän vuoden alussa ilmestyneitä juttuja ja juttuja erilaisista medioista eri puolelta Suomea.

Lähetä juttu ehdolle osoitteeseen eapn(at)soste.fi

Lisätietoja

EAPN-Finin sihteeri Erja Saarinen, erja.saarinen(at)soste.fi