Verkostolle uudet puheenjohtajat

EAPN-Finin hallitus valitsi kokouksessaan 13. elokuuta keskuudestaan puheenjohtajaksi loppuhallituskaudeksi johtavan asiantuntijan Liisa Partion Mannerheimin Lastensuojeluliitosta ja varapuheenjohtajaksi erityisasiantuntija Anna Järvisen SOSTEsta. Muutos johtuu puheenjohtaja Jiri Sirosen ja varapuheenjohtaja Tarja Pajusen siirtymisistä uusiin tehtäviin.

EAPN-Finin puheenjohtaja Jiri Sironen on siirtynyt sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekosen erityisavustajaksi sosiaali- ja terveysministeriöön. Varapuheenjohtaja Tarja Pajunen taas siirtyy Eläkkeensaajien Keskusliitosta SOSTEen erityisasiantuntijaksi.

Näiden muutosten vuoksi EAPN-Finin hallitus valitsi marraskuun yleiskokoukseen saakka uuden puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Hallituksen jäseneksi tuli Jiri Sirosen jälkeen EHYT ry:stä kehittämis- ja edunvalvontakoordinaattori Riikka Perälä. Eläkkeensaajien Keskusliitto ei nimennyt hallitukseen edustajaa Tarja Pajusen tilalle.

EAPN-Fin kerää aineistoa vaikuttamistyöhön

Verkostolla on parhaillaan auki sen Terveys ja köyhyys -työryhmän tekemä kysely sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksujen vaikutuksesta ihmisten talouteen ja pärjäämiseen. Siihen on tullut jo yli 800 vastausta, mutta vastauksia toivotaan edelleen lisää, jotta asiasta saadaan monipuolinen kuva. Kysely on myös ruotsiksi. Siihen voi vastata syyskuun loppuun asti.

EAPN-Fin on yhtenä kumppanina järjestämässä Arkipäivän kokemuksia köyhyydestä -kirjoituskilpailua. Siihen voi osallistua syyskuun loppuun saakka. Kirjoittaa voi myös ruotsiksi tai englanniksi.

Kunnioittavasti köyhyydestä -tunnustus toimittajille jaetaan marraskuussa neljättä kertaa. Ehdokkaita tunnustuksen saajaksi – laadukkaita köyhyyttä koskevia artikkeleita, kolumneja, verkkojuttuja, radio- tai tv-ohjelmia – voi ehdottaa 2. marraskuuta asti. Tunnustuksen saajan päättää köyhyyttä kokeneista ihmisistä koostuva, tänä vuonna 8-henkinen raati.

Työryhmät kokoontuvat

EAPN-Finin työryhmistä Lapsiperheköyhyys-ryhmä on jo ehtinyt kokoontua kesälomakauden jälkeen 7. elokuuta. Ryhmä on päivittänyt lapsiperheköyhyyttä koskevan tietopaketin. Seuraava tapaaminen on lokakuussa. Päivämäärää ei ole vielä sovittu.

Kansalaistoimintaryhmä pitää ensimmäisen kokoontumisensa perjantaina 23. elokuuta SOSTEssa kello 13–16. Osoite on Yliopistonkatu 5, tarkempi paikka kokoushuone Purje 6. kerroksessa.

Terveys- ja köyhyystyöryhmän seuraava kokous on maanantaina 26. elokuuta kello 11.15– 13.00 Kirkkohallituksessa, osoitteessa Eteläranta 8, kokoushuone Frieda 6. kerros. Tapaaminen on kaikille avoin, mutta siihen pitää tarjoilun ja kokouspaikalla liikkumisen vuoksi ilmoittautua 22.8. mennessä työryhmän puheenjohtajalle Tuula Paasivirralle tuula.paasivirta(at)pp.inet.fi tai 040 556 9079.

Erja Saarinen