Sosiaaliturvan leikkauksia vastustetaan mielenilmauksilla

EAPN-Fin on mukana kahdessa mielenosoituksessa, joilla vastustetaan hallituksen sosiaaliturvaleikkauksia ja työelämäheikennyksiä: STOP nyt! -mielenosoitus järjestetään Helsingin Senaatintorilla 1.2. ja Kadulle vai kotiin -mielenilmaisu Helsingin Kansalaistorilla 8.–9.2.

EAPN-Fin viestii mielenilmauksista ja haastaa jäsenensä osallistumaan niihin kullekin sopivalla tavalla.

STOP nyt! kokoaa yhteen hallituksen politiikasta huolestuneita

Palkansaajakeskusjärjestöt SAK ja STTK ovat kutsuneet koolle STOP nyt! -mielenosoituksen hallituksen työelämäheikennyksiä ja sosiaaliturvan leikkauksia vastaan torstaina 1. helmikuuta.

Mielenosoitus järjestetään Helsingin Senaatintorilla kello 12–14. Torilla on luvassa puheita, musiikkia, lämmintä juomaa, pullaa, hernekeittoa, makkaraa ja muuta syötävää. Mielenosoitukseen voivat osallistua kaikki hallituksen politiikasta huolissaan olevat ihmiset ja kansalaisjärjestöt.

Kansanedustajat haastetaan yöpymään ulkona

Torstaina ja perjantaina 8.-9.2.2024 Helsingin asunnottomuustoimijat järjestävät Kadulle vai kotiin -mielenilmauksen hallituksen asumis- ja toimeentulotuen leikkauksia vastaan. Se alkaa Helsingin Kansalaistorilla torstaina kello 12 ja päättyy perjantaina kello 10. Järjestäjät yöpyvät Kansalaistorilla teltassa ja haastavat kansanedustajat mukaan.

Mielenilmaisun järjestäjät ovat huolissaan asumis- ja toimeentulotukiin kohdistuvien leikkauksien vaikutuksista ihmisten elämään. Niiden heikennykset lisäävät vuokrarästejä, häätöjä ja kasvattavat asunnottomuuden riskiä.

Kansanedustajia kaikista eduskuntapuolueista haastetaan niin yöpymään telttaan kuin keskustelemaan Kansalaistorille siitä, kuinka kansalaisille taataan välttämätön toimeentulo ja perusturva elämän eri vaiheissa – myös silloin, kun ihmistä kohtaa jokin kriisi. Paikalle toivotaan myös Helsingin kaupungin päättäjiä.

Asumistuen ja toimeentulotuen leikkaukset ovat lyhytnäköisiä. Ne heikentävät perustuslakiin kirjattujen perus- ja ihmisoikeuksien toteutumista ja lisäävät ihmisten eriarvoisuutta ja köyhyyttä. Useat leikkaukset kohdistuvat voimakkaimmin samoihin ihmisryhmiin. Mielenilmauksen järjestäjät toivovat päättäjiltä vastauksia, kuinka varmistetaan, etteivät erityisesti haavoittuvimmassa asemassa olevien ihmisten perusedellytykset elämiseen käy kohtuuttomiksi.

Helsingin Kansalaistorin mielenilmaisu on tuenosoitus tammikuun 5.–6. päivä Tampereella järjestetylle sosiaalialan ammattilaisten Kadulle vai katon alle? -tempaukselle.

Lue lisää

STOP nyt!-mielenosoitus 1.2.2024

Kadulle vai kotiin mielenilmaisu 8.-9.2.2024