Köyhyyttä kokenut, tule kertomaan tarinasi!

Koronapandemia on aiheuttanut työttömyyden lisääntymistä, hoitovelka on kasvanut, mielenterveysongelmat ovat kasaantuneet. Digitalisaatio on hankaloittanut asiointia jos itsellä ei ole välineitä ja taitoja. Heikossa asemassa olevat ovat vaikeuksissa. Miltä näyttää korona-ajan köyhyys?

Järjestämme 12.10. kansallisen köyhyyttä kokeneiden kuulemistapahtuman ”Köyhyyttä kokeneet ja kansanedustajat samassa pöydässä”. Tilaisuus on lämminhenkinen, kannustava ja tehokas tapa saada tietoa päättäjille. Kokemuksia pohditaan yhdessä jo etukäteen, mietitään sisältöjä ja harjoitellaan esiintymistä.

Etsimme köyhyyttä kokeneita kertomaan oman tarinansa. Haluaisiko tulla kertomaan oman kokemuksesi? Mitä arjen haasteita ja köyhyyskokemuksia sinulla tällä hetkellä on? Mitä asioiden parantamiseksi pitäisi tehdä?

Varsinaisessa tilaisuudessa köyhyyttä kokeneet henkilöt kertovat oman tarinansa luottamuksellisesti pienissä ryhmissä. Niissä on mukana kansanedustajia tai muita päättäjiä ja asiantuntijoita. Yhteisessä keskustelussa päättäjien kanssa etsitään ratkaisuja ongelmiin. Ehdotukset käydään läpi yleisötilaisuudessa.

Tarjoamme apua tarinoiden työstämiseen. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä elokuun loppuun mennessä: Leena Valkonen 044 717 7277, [email protected]

Lisätietoa tapahtumasta löytyy täältä.

Tulostettava kutsu löytyy täältä.

Tilaisuuden järjestävät Kirkkohallitus, Kuka kuuntelee köyhää? -verkosto, Suomen köyhyyden vastainen verkosto EAPN-Fin ja Työttömien Keskusjärjestö ry.