Kultrainen kenkä kuluneella alustalla

Selkä kipee

Jostain syystä elämä on tuonut minut köyhyyden äärelle. Ihmisten ja olosuhteiden äärelle, joissa tiedetään miltä tuntuu, kun ei vaan pysty. Ei tee mieli vastailla miksei, eikä kuulla lisäkysymyksiä.

Se on niin sairaan vaikeaa. Selittää, saada selville. Ymmärtää mistä tässä on kyse. Kirjoitin tekstit Hyvä mieli ja Paha haju, tietämättä mitä niistä ajatellaan. On helppoa kirjoittaa anonyymisti, en nolaa ketään enkä aiheuta pahennusta.

Siitä huolimatta sisälläni myllää ja tunnen itseni jotenkin petturiksi. Meillähän pitäisi olla yhteinen sopimus, ettei näistä huudella kylillä. Jokainen pitää huolen omista asioistaan, omista rahoistaan.

Silti ajattelen, että kyllähän sen tyhmäkin näkee, että ollaan köyhiä. Keisari ilman vaatteita, niinhän sitä lasten sadussakin opetetaan. Jokainen näkee keisarin kävelevän ilkosen alasti, mutta yhteisestä sopimuksesta jokainen esittää osansa, on niin kuin ei näkisikään.

Nyt törmäsin ihmiseen, yhteisöön ja vaikuttajiin, jotka ovat päättäneet nähdä. Päättäneet kertoa keisarille, että sinä olet alasti. Me halutaan auttaa sinua. Tässä yhteiskunnassa tarvitaan niitä vaattureita, jotka auttavat kirjoittamaan tämän sadun lopputekstit uudelleen.

Kuka haluaa olla se keisari, joka myöntää olevansa nolo ja alasti?  Se joka tarvitsee apua. Luulen että suurin osa avuntarvitsijoista on loihtinut itselleen tuhkimon asun, jotta saisi elää prinsessana ihmisten ilmoilla. Nykyään se on mahdollista, kun on pikavipit ja osamaksut. Ei ole pakko näyttää köyhältä, eikä erottua joukosta.

Kuka haluaa olla se keisari, joka myöntää olevansa nolo ja alasti?  Se joka tarvitsee apua.

Nämä tuhkimot kuitenkin tietävät, että kello käy ja taika haihtuu. Tilanteet muuttuvat ja tulee aika, kun pitäisi käyttää rahaa. Ihan oikeaa reaaliaikaista rahaa, jotta voisi maksaa itsensä sisään seurapiireihin. Maksaa pääsyliput, taksit ja vielä syödäkin jotain. Tarinan prinssit ja prinsessat muuttuvat ihmisiksi, väsyneiksi ja vaivaisiksi. Vedotaan milloin mihinkin, jotta säästyttäisiin siltä tosiasialta, että tuhkimon rooli prinsessana tulee liian kalliiksi.

Syitä kyllä löytyy, miksi kieltäytyä tilanteista, joihin ei oman tilanteensa takia yksinkertaisesti ole varaa osallistua. Milloin on selkä kipeä ja milloin mitäkin. Meidän pikku prinsessa, ei onneksi vielä tiedä, ettei sillä olisi oikeasti varaa käydä jäätelökioskilla muiden lasten mukana.

Meidän pikku prinsessa, ei onneksi vielä tiedä, ettei sillä olisi oikeasti varaa käydä jäätelökioskilla muiden lasten mukana.

Haluan tehdä taikoja, jotta lumous säilyisi vielä vähän aikaa, kunnes meitä kohtaavat paremmat ajat.

Nimimerkki HH – ei mulla mikään oo

Lue kirjoittajan aiemmat blogit

Hyvä mieli

Paha haju