Uusi köyhyysaiheinen journalistipalkinto Suomeen – tule työstämään kriteerejä, joiden perusteella palkittavat valitaan!

Työpaja: Miten kirjoitetaan kunnioittavasti köyhistä ja köyhyydestä?
Aika: 24.5.2016 klo 9-13.30
Paikka: SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Yliopistonkatu 5, 6. krs.

Ohjelma pdf-muodossa

EAPN Itävallan verkosto, Die Armutskonferenz, on palkinnut vuodesta 2010 alkaen vuosittain journalisteja, jotka kirjoittava kunnioittavasti sekä sosiaalisia ja taloudellisia syitä analysoiden köyhyydestä ja köyhyyttä kokeneiden elämästä. Journalismipalkinnon ”von unten” saajat valitsee kokemusasiantuntijoista koostuva raati.

Itävallan verkosto on nyt laajentamassa palkintoa muihinkin EAPN:n jäsenverkostoihin. Projektiin on lähtenyt mukaan Unkarin, Kroatian, Islannin, Saksan, Slovakian, Viron ja Suomen verkostot.

EAPN-Fin on mukana projektissa, koska koemme, että journalismipalkinnon kautta on mahdollista nostaa esille ja tehdä ymmärrettäväksi köyhyyden ilmiöitä ja kokemuksia. Palkinnolla halutaan tukea ja tuoda esille köyhyydestä laadukasta journalismia tekeviä tahoja sekä antaa köyhyyttä kokeneille ihmisille mahdollisuus tuoda esiin mielipiteensä siitä, miten media kuvaa heidän todellisuuttaan.

Järjestämme 24.5. työpajan, johon toivotamme teemasta kiinnostuneet kokemusasiantuntijat, journalistit sekä tutkijat ja muut asiantuntijat tervetulleiksi yhdessä pohtimaan sitä, mikä on hyvää journalismia. Työpajassa luodaan kriteerit, joiden pohjalta raati tekee valintansa journalismipalkinnon voittajista. Tavoitteena on myös synnyttää hyvä nimi palkinnolle.

Jos sinua kiinnostaa tulla mukaan pohtimaan kriteerejä laadukkaalle köyhyyttä käsittelevälle journalismille, ilmoittaudu 13.5. mennessä täältä.

 Lisätietoja: Anna Järvinen, [email protected], 050 586 5677 ja  Matti Cantell,  [email protected], 050 594 5276. www.eapn.fi

Ota yhteyttä [email protected], jos matkakulut ovat sinulle este osallistua tilaisuuteen.

Työpajatyöskentelyyn osallistuneiden henkilöiden joukosta kootaan myöhemmin kilpailun palkintoraati. Kilpailu julkistetaan syksyllä ja siihen voivat ilmoittaa töitä sekä journalistit itse, että kuka tahansa muukin. Palkintojenjakotilaisuus pidetään loppuvuodesta 2016. Törmätessäsi hyviin köyhyyttä käsitteleviin juttuihin lehdissä, verkossa, radiossa tai televisiossa, kannattaa ne laittaa muistiin odottamaan syksyä! Kirjoitusten lisäksi kilpailuun voi osallistua myös kuvilla. Kilpailuun kerätään materiaalia ajalta 1.11.2015-31.10.2016.

OHJELMA:

9.00               Aamukahvi

9.30               Työpajan avaus

9.45               Työpajatyöskentelyä

11.15             Kevyt lounas

12.00             Työpajatyöskentelyä

13.15             Tilaisuuden yhteenveto

13.30             Tilaisuus päättyy

 

Blogi: Uusi köyhyysaiheinen palkinto Suomeen 18.2.2016